Divan skandi dom čiji interijer stalno viđamo na Instagramu

Skandinavskog stila jednostavno se ne možemo zasititi. Njegovu popularnost dodatno je podigla poznata i mnogima omiljena švedska kuća Ikea. Iz zemalja s dalekog sjevera, osim ideja za uređenje preuzeli smo i cijelu filozofiju kako život učiniti ugodnijim. Tijekom jesenskih dana težimo upravo tome, da se ušuškamo i uživamo u svim onim aktivnostima u toplini doma. Interijer koji poziva na odmor i u atmosferi opisuje kako bi izgledao savršeni odmor, pronašli smo na Instagramu. Već neko vrijeme na stranicama za interijere pojavljuju se slike jednog divnog doma. Dnevni boravak s tamnim kaminom i upečatljivim ogledalom postali su jedan od najlajkanijih fotki. Baš kao i šarmantni kutak sa stolom za pisanje koji je savršeno iskoristio kvadrat prostora za cosy kućni ured. U nastavku zavirite u cijeli interijer engleskog doma u skandinavskom stilu.

Skandi interijer u srcu Engleske

Iza profila @shnordic kojeg krasi ovaj divan interijer krije se ni manje ni više nego Skandinavka. Stilistica Susanna smisao i kreativnost izrazila je kroz uređenje svoga doma u Sjevernoj Engleskog. Dašak svog rodnog kraja tako je ponijela sa sobom, a osim fotografijom bavi se i stiliziranjem domova. Njezin je stil prepoznatljiv, stoga ne čudi da su ju mnogi klijenti angažirali u make over-u doma. Svoj posljednji projekt na kojem radi s kolegicom Reenom odlučila je i dokumentirati od početka. Naime, dvojac se odlučio upustiti u renovaciju bungalova iz šezdesetih godina i preurediti ih u skandinavskom stilu kao novo idilično mjesto za odmor.

Dnevni boravak koji poziva na odmor

Cosy interijer u kojem bi rado proveli jesensko poslijepodne izgledalo bi upravo ovako. Savršen kontrast tepiha i sofe u bež tonovima stopili su se s crnim kaminom i policama za knjige. Cijeli dojam zaokružilo je upečatljivo ogledalo s tamnim okvirom. Kroz cijeli interijer provlači se prljavo roza i boja terakote koje stanu daju toplinu i romantičan štih. Nezaobilazan detalj u gotovo svakoj prostoriji je svježe cvijeće.

Čak i ono prati paletu boja kroz interijer pa će najčešći izbor biti bijele i roza ruže. Tople, predimenzionirane pletene deke zaštitni su znak svakog doma u skandinavskom stilu pa niti ovaj nije iznimka. No, u domu se nalazi još jedan dnevni boravak s modernističkim kaminom i klupicom za odmor. Promjenom godišnjih doba, mijenjaju se i boje ukrasnih jastučića koji ovom kutku daju poseban šarm.

Inspiracija za cosy uređenje doma

Virtualnom šetnjom kroz Instagram profil, obišli smo i ostale prostorije u domu. Cijeli interijer krase upečatljivi detalji, a najviše pažnje privlači kontrast tamnog namještaja i parketa u boji drva. Taj spoj prirodnih materijala u različitim nijansama domu daje toplinu. Ekeftivan detalj su i ukrasne štukature koje krase bočne zidove, ali i plafon s raskošnim lusterima. Engleski krajolik sasvim je spojiv s rustikalnim stilom, a uz prirodno zelenilo kojim je ovaj dom okružen, pronašli smo ga i u domu stilistice. Sobne biljke u pletenim košarama podižu atmosferu i u tamni interijer unose pravo osvježenje.

Foto: Instagram (@shnordic)

0