Prekrasna umjetnička instalacija inspirirana trenutkom leptirova leta

Papillon D’Or

Za izdanje festivala Des Arhitekture Vives za 2019. godinu – program koji realizira arhitektonske instalacije postavljene preko povijesnih znamenitosti u Montpellieru – interdisciplinarni tim protumačio je zadanu temu ‘ljepote’ kroz monumentalnu parametričku instalaciju. Umetnuta u dvorište, umjetničko djelo uzima inspiraciju iz obustavljenog pokreta leptira u letu i apstrahira oblik insekta kako bi simbolizirao osjećaj slobode i efemernosti.

Djelo potpisuju Cristina Nan, Dirce Medina Patatuchi i Carlos bausa Martinez.

Ova privremena instalacija osmišljena je s namjerom da potakne dječja uzbuđenja, koristeći zlatno dihroično, holografsko zrcalo, koje će preusmjeriti svjetlost i ponuditi posjetiteljima različita iskustva instalacije u odnosu na različita gledišta.

Kroz sklapanje modernog, digitalnog dizajna i povijesnog dvorišta stvara se napetost, transformirajući i redefinirajući prostor i generirane prostorne dojmove posjetitelja pomoću svjetlosti i sjene.

I procesi dizajna i izrade pokrenuti su digitalnim alatima: Papillon D’Or, izrađen od PET i vinilnih komponenti, temelji se na minimalnoj površini, koja je reparametrizirana i algoritamski optimizirana i panelizirana.

Foto: festivaldesarchitecturesvives.com

0