Obožavat ćete ovaj café i bar skriven u Gundulićevoj ulici

U Zagrebu unutarnja dvorišta često zjape prazna ili derutna, stoga je pravi užitak skrenuti u jedno od njih i pronaći malu tajnu za koju ne zna svatko.

Od ovog tjedna na adresi Gundulićeva 39 dočekat će vas jedno novo-staro mjesto, skriveno u unutarnjem dvorištu, koje će vas svojim mirom uvjeriti da tamo morate ostati dugo i uživati u svojem piću. Henrik caffe bar, jedan od prvih kafića u Zagrebu, koji se na istoj lokaciji nalazio 42 godine, sada je zamijenio café i bar Figa Garden by Henrik, nazvan prema smokvi koja raste u tom istom dvorištu.

Stari obiteljski kafić u potpunosti je preuređen i sada s novim interijerom i novom terasom čeka da ga otkrijete.

Iako se prema Gundulićevoj, a pogotovo njenom južnom dijelu, ne gravitira u potrazi za kafićem ili barom, stari gosti koji su se u Henriku okupljali od 1976. jako dobro znaju za ovu dvorišnu tajnu.

I njihovu su naklonost i raznovrsnost vlasnici željeli zadržati, istovremeno obnovom ulazeći u novu eru s ciljem da privuku neke nove goste i postanu njihovo najdraže mjesto u gradu. Što, sudeći po svemu što smo jučer vidjeli i probali, neće biti teško.

Figa Garden by Henrik

Figa Garden by Henrik je zamišljen kao mjesto za cjelodnevno uživanje, od prve jutarnje kave i kroasana, pa sve do after work gina ili večernjeg pića prije izlaska. Prije svega će vas osvojiti atmosferom koja je u tom dvorištu u centru grada iznenađujuće smirujuća, a zatim u uređenjem u kojoj se ističe nekoliko točaka.

Drveni bar i ogledalo preko puta dočekat će vas odmah s vrata, mali separe u istoj prostoriji skriva jedini ostatak starog kafića – sliku Zagreba kakav je nekad bio, a neonski natpis u sljedećoj prostoriji obilježava ime mjesta.

Za vizualni identitet Figa Gardena zaslužna je mlada dizajnerica Ivana Bačanek koja je sama radila svoj lettering, a za uređenje interijera također mlada i neafirmirana ekipa, produkt dizajner Stanislav Kostić i fotograf Denis Butorac kojima je ovo bio prvi projekt. Mramorni stolovi, drveni stolci, rasvjeta s potpisom Grupe, stvaraju prozračnu atmosferu za dugo ispijanje omiljenog pića.

Izlaz na terasu, koja će vas i prvo dočekeati kad skrenete u dvorište, ima veselu notu sa šarenim stolcima, drvenim stolovima i detaljima u obliku jastučića. Svi su stolovi rađeni po mjeri dok su stolce naručivali.

Od 7 sati ujutro ovdje možete uživati u slatkom zalogaju iz artisan pekarnice Korica i svojoj prvoj kavi prije posla, a dan završiti ginom ili drugim pićem po izboru te se potpuno opustiti.

Figa Garden by Henrik pratite na Facebooku i Instagramu, a ne propustite odmah danas zaviriti u skriveni urbani, gradski vrt u Gundulićevoj 39.

Foto: Sanja Jagatić

3