Mirjana Mikulec otvara školu za uređenje i stiliziranje interijera

Za renomiranu dizajnericu interijera Mirjanu Mikulec početak jeseni bit će obogaćen još jednim novim izazovom, usmjerenim prema obrazovanju. U listopadu kreće s radom škola za uređenje i stiliziranje interijera koju dizajnerica pokreće s timom vrhunskih predavača. Nakon otvaranja studija interijera, koji iza sebe ima 12 godina postojanja i preko tisuću projekata u Hrvatskoj i inozemstvu, pokretanja emisije InDizajn s Mirjanom Mikulec, koja ulazi u 16. sezonu, objavljenih 12 knjiga o interijerima, linije proizvoda za dom i pokretanja sajma koji je već postao tradicija, red je došao i na otvaranje škole.

Škola za uređenje i stiliziranje interijera

Mirjana Mikulec istaknula je kako je potaknuta sve većim interesom javnosti za dizajn interijera kao i za edukaciju u ovoj branši, krenula u ovaj projekt koji predstavlja veliki izazov. Ovo je nešto posve drugačije, a otvaranje škole u planu je već neko vrijeme, no posljednjih godinu dana intenzivno sa svojim timom radi na ostvarenju.

Namjera im je bila da svim ljubiteljima interijera koji žele znati više i profesionalno se baviti interijerima pruže znanje i konkretne vještine koje će ih osposobiti za uspješno bavljenje sve popularnijim zanimanjem stilista i dizajnera interijera.

Kako izgleda akademska godina?

Dodala je kako je program koji nudi odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prva akademska godina sastojci se od 340 sati teoretskog i stručnog znanja i stjecanje zvanja stilista interijera, a druga zvanje dizajnera interijera. U novouređenom prostoru u središtu Zagreba, u Žerjavićevoj 19. polaznici će o tajnama stiliziranja interijera kroz predavanja i praktične vježbe, moći učiti od arhitekata s dugogodišnjim iskustvom u projektiranju i dizajniranju prostora. Predavači će otkriti polaznicima tajne lijepih, odvažnih i funkcionalnih interijera i što je još važnije, prenijeti svoje bogato znanje koje je glavni adut ove škole. Tako će se polaznicima omogućiti da budu doista spremni za bavljenje ovim poslom.

Foto: Rajna Raguž

5