Ova zagrebačka tvrtka dobila je jako cool novi ured – pogledajte kako je uređen

Uspješnost projekta odražava se u brojnim parametrima, pri čemu je jedan od ključnih dobra suradnja između arhitekta, investitora i izvođača, što u konačnici pomaže stvoriti osjećaj koji korisnici prostora imaju obitavajući u njemu. Ured tvrtke MEDILAB ONE primjer je ispunjenih potreba i očekivanja svih uključenih strana. Zaposlenici kompanije željeli su ugodan radni prostor koji će odražavati karakter tvrtke, njihovu profesionalnost, ali i brigu za pacijente, a studio Brigada pobrinuo se stvoriti prostor koji omogućava doživljaj prostora kroz sva osjetila.

Ugodan i funkcionalan radni prostor

Funkcionalna organizacija prostora proizašla je iz zadanih parametara broja zaposlenika te načina korištenja ureda od strane svih njegovih korisnika – zaposlenika te vanjskih suradnika i pacijenata koji dolaze na edukaciju. Prostorna organizacija omogućava efikasno korištenje ureda, pri čemu svaka grupa korisnika ima jednaku mogućnost osjetiti cjelinu i karakter tvrtke, iako će možda boraviti samo u jednom njegovom dijelu, kao npr. sobi za sastanke ili prostoru maloprodaje.

Zaposlenici ureda ulaze dublje u prostor gdje imaju mogućnost fiksnih ili alternativnih pozicija za rad, dok srce ureda čini prostor kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka i knjižnice gdje se zaposlenici po potrebi mogu isključiti iz radne atmosfere i napuniti baterije. 

Svi korišteni materijali određeni su prema tehničkim, estetskim i funkcionalnim prednostima, a velika pažnja posvećena je doživljaju prostora kroz sva osjetila. Raznim tipovima rasvjete omogućava se dinamika i stvaranje različitih ambijenata, a postavljanjem određenih elemenata namještaja igra svjetla i sjene koja se dobiva ulaskom prirodne svjetlosti u prostor. Teksture materijala na svim plohama – podovima, zidovima i namještaju potiču taktilnost prostora, istaknula je Jelena Babić, arhitektica iz studija Brigada.

Novi prostor tvrtke MEDILAB nalazi se na vrhu zgrade u Hondlovoj ulici, a kako izgleda, provjerite u nastavku.

Foto: PR

0