Instagramom vlada marokanski stil i izgleda ljepše nego ikada

Egzotične zemlje oduvijek su privlačile pozornost svih pustolovaca i avanturista, ali i onih koji vole estetiku marokanskog dizajna. Mlada talentirana osnivačica iz Ohija- Kelley svoju je strast prema interijerima provela u djelu. No, htjela je zadržati autentičnost, a u tome joj je pomogao prijatelj Mustapha. On je naime profesionalni tkalac iz Maroka i tako je ovaj dvojac krenuo u jednu divnu priču.

Loom+Lantern dizajnira divne detalje za dom, navlake za teglice i vaze, košare, tepihe, jastučnice i taburee koje nećete pronaći u lokalnim prodavaonicama. Marokanski stil prepoznatljiv je odmah, a krase ga orijentalni detalji i žive boje. U nastavku upoznajte brend i unesite marokanski stil  u proljetni makeover svog životnog prostora.

Marokanski detalji Loom+Lantern

Najveći dio kolekcije definitivno su preuzeli perzijski tepisi. Iako potječu iz Perzije i čine veliki dio njihove kulture, brzo su se proširili po svim regijama arapskih zemalja. Raskošni detalji odlično će se uklopiti u dom i unijeti dašak eklektičnog duha u svaki prostor. Bez obzira na to žudite li za re-dekoracijom ili samo dodavanjem završnih ‘toucheva’ marokanski komadi su sigurna opcija. Inspiraciju potražite na njihovom Instagram profilu.

Svaki komad je unikatna rukotvorina

Prije dodavanja u svoju kolekciju, svaki komad je pomno osmišljen kako bi bio vjerodostojan i autentičan. Marokanski stil osvojio nas kad smo počeli koristiti Pinterest kao inspiraciju. Neke od najljepših kupaonica u plavim tonovima s divnim slavinama u starinskom stilu izgledaju dostojni onih u kraljevskim palačama. Mustapha i Kelley surađuju s cijenjenim, lokalnim trgovcima na Bliskom istoku kako bi kvaliteta njihovih proizvoda bila ono što i zagovaraju- najbolja.

Svaki komad izrađen je prema starim tehnikama marokanske tradicije stoga je pravi odraz vrijednosti i kulture koju do danas njeguju. Kako bi u tome zaista i uspjeli, Mustapha cijelu situaciju nadgleda u Maroku dok se Kelley brine za logistiku iz rodne Amerike.

Foto: Instagram (@loomandlantern)

0