LRNCE je marokanski studio koji njeguje beduinsku tradiciju ukrašavanja

@lrnce

Ornamenti i tradicionalni marokanski štih prepoznajemo lako na prvi pogled. Stare tehnike kojima su beduini nekada tkali ćilime i oslikavali keramičke vaze, posude i zdjelice očuvale su se do danas. Dapače, postaju sve popularniji način ukrašavanja kako u modnom svijetu tako i u industriji dizajna interijera. LRNCE je marokanski lifestyle brend posvećen dekoracijama i manjim komadima namještaja za dom. Osnovao ga je 2013. godine strastveni zaljubljenik u Maroko, belgijanac Laurence Leenaert.

LRNCE studio: dašak Maroka u domu

@lrnce

U autentičnom marokanskom stilu pronaći ćemo tople nijanse zemljanih tonova. Koriste se kao neizostavan segment ukrašavanja rukotvorina u beduinskoj tradiciji. Kombinacije šara čak i na najobičnijoj vazi od terakote izgledaju raskošno. Marokanci u interijeru koriste samo prirodne materijale. Zašto? U prošlosti su im jedino zemlja, pijesak i krzno životinja bili dostupni na pustinjskim područjima pa su od onoga što su mogli nabaviti izrađivali dekoracije i namještaj za dom. Tepisi, slike, dekorativni predmeti, kimona ali i neki modni dodaci osvojili su srca ljubitelja marokanskog štiha – a dostavljaju i u Hrvatsku.

Romantika, mistika i ljepota tradicije

@lrnce

Marokanski studio LRNCE odražava bogatu tradiciju i kulturu mediteransko-arapske zemlje. Svaki komad odiše romantikom i mistikom, a posebno nam se sviđaju vizuali koje koriste na svom službenom Instagram profilu @lrnce. Ručno tkani tepisi ponovno se vraćaju u interijere, a na njihovom web-shopu pronašli smo divne komade koji će bez sumnje, podići izgled svake prostorije. Svaka šalica, vaza i zdjelica priča svoju priču i ne postoje dvije sasvim jednake. Upravo u tome je ljepota LRNCE brenda koji je inspiraciju pronašao u staroj tradiciji gdje se nepravilnosti cijene, a nesavršenosti slave.

@lrnce
@lrnce
@lrnce
@lrnce


Foto: Instagram (@lrnce)

0