Piccolina je preslatka mala kuća iznad Baške Vode

Iako smo na samom kraju ljeta, vrijeme nas još uvijek relativno dobro služi pa nije kasno da u narednim vikendima i tjednima isplanirate odlazak na kratki (ili nešto duži) odmor. Zašto je bablje ljeto savršeno za odlazak na more, pisali smo ovdje, a izdvojili smo i najljepše destinacije na Jadranu za ljetovanje u rujnu. More je još uvijek toplo, a sunce dovoljno grije pa nema razloga zašto ne biste ukrali još koji dan za uživanje u čarima kasnog ljeta.

Minijaturna kuća za odmor iz snova

Ukoliko razmišljate o odlasku u Dalmaciju, nedaleko Baške Vode pronašli smo savršen smještaj, preslatku malu kuću koja nas je osvojila na prvi pogled. Nazvana Piccolina, kućica je smještena podno Biokova, u selu Topići iznad Baške Vode. Iako minijaturna, ima baš sve što vam je potrebno za odmor iz snova, a dovoljan je jedan pogled na ove fotografije da vam to bude jasno.

Kuhinja, spavaća soba i kupaonica smjestili su se u ovu kućicu koja je idealna za zaljubljeni par. Sve je u njoj novo, a uređena je s puno ljubavi prema detaljima. Čim se probudite, osvojit će vas spektakularni pogled na more i Biokovo koje vam je iza leđa.

Predivna okućnica i pogled od kojeg zastaje dah

Okućnica je jednako impresivna, sa svojevrsnim balkonom gdje možete uživati u prvoj jutarnjoj kavi ili zalasku sunca uz čašu vina, ali i terasom gdje ćete provoditi većinu dana. Zidovi su puni originalnih skulptura koje je izradio vlasnikov otac, što ćete sigurno na prvi pogled primijetiti. Još jedna zanimljivost su i banane zasađene oko kuće, što je potpuno neobično za ovaj kraj. Ukoliko se poželite okupati u moru, plaže su udaljene 10-ak minuta vožnje autom, a svega nekoliko minuta pješke vas dijeli od restorana s lijepim panoramskim pogledom.

Sve detalje oko rezervacija možete pronaći na Airbnb-u.

Foto: Vice Rudan

3