‘Breakfast nook’ je novo omiljeno mjesto uživanja u kuhinji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Beiles Photography (@janebeilesphoto) on

Kuhinja je srce doma, mnogi će se složiti. Uređenje stana, a posebno kuhinje nije nimalo lak i jednostavan zadatak. Trendovi u uređenju interijera stalno su u potrazi za novim rješenjima koji život čine udobnijim. Breakfast nook javio se kao logičan odgovor na manjak kvadrata u prostoru i učinio kuhinju jednako funkcionalnom i estetski lijepom. Ležerno listanje časopisa uz šalicu čaja, ispisivanje recepata, guštanje u večeri nakon napornog radnog dana… Sve to moguće je u kutku kuhinje za koji niste ni znali da se može dobro iskoristiti. Okupljanje prijatelja u atmosferi doma za mnoge je nezamisliva bez velikog blagovaonskog stola. No, uz trendove u interijeru, ni mali prostori više nemaju ispriku jer je maksimalno uživanje uz minimalnu investiciju zaista moguće. Uz breakfast nook, kuhinja postaje novo omiljeno mjesto uživanja, a inspiraciju za uređenje potražite u nastavku.

Breakfast nook

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyssa Kapito (@alyssakapitointeriors) on

Prva jutarnja kava za mnoge je, ona u hodu na putu prema poslu. Za druge je pak uživanje u šalici kave kod kuće pravi ritual kojeg se ne odriču nizašto. U kuhinji ju spremate, no gdje ju ispijate? Kako kuhinja ne bi bila samo mjesto kuhanja, breakfast nook dodaje joj sav šarm za onaj cozy ugođaj. Prije useljenja, svaki milimetar dobro se projektira kako bi iz nje izvukli najviše. Čak i uz najbolje planiranje,nedostatak mjesta čest je problem modernih kuhinja pa su preuređenja gotovo neizbježna. Osim popularnog kuhinjskog otoka za koji ipak treba poviše mjesta, kut u kuhinji iskoristite za šarmantnu klupu i stolić koji ćete koristiti i više nego što mislite.

Dizajn stola i izbor stolica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌿c r y s t a l (@crystalanninteriors) on

Ovisno o veličini kuhinje, razmislite o željenim dimenzijama stola i dizajnu stolica. Manjak prostora često ne ostavlja dovoljno mjesta za tipične blagavaonske stolove i velike stolice. Kako bi osvježili kuhinju, dizajneri su osmislili zanimljive alternative tradicionalnim komadima namještaja. Tako ćete stol moći ugraditi na zid u obliku dekorativne daske, a stolice zamjeniti ugradbenom klupom koja će vam dodatno uštedjeti mjesto. Ako se ipak odlučite za stolice, birajte one neobičnog dizajna koje vizualno podižu prostor, a stol neka bude neutralan. Poigrajte se različitim dizajnima stolica, rasparite ih, pomješajte materijale i stilove, a sve dodatno začinite zanimljivim jastučnicama.

Boje koje volimo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A n i k o (@place_ofmy_taste) on

Breakfast nook sigurno ste vidjeli u filmovima: obiteljska idila smještena u kutak kuhinje uz veliki prozor, svježe pečena peciva i kava iz caffettiera. U stvarnom životu idealna pozicija bila bi upravo kraj kuhinjskog prozora koji omogućuje divan pogled i dovoljno dnevnog svjetla. Osim toga, prozori su savršen detalj za dekoriranje. Zanimljiv dizajn zavjesa podiže svaku prostoriju u trenu, a za breakfast nook idealne su roletne težih materijala koje podizanjem stvaraju šarmantne nabore. Boje igraju ključnu u dizajniranju ovog mjesta, pogotovo ako ste prostorno ograničeni. Svijetle boje vizualno povećavaju prostor i donose svježinu. Poželjno je da boje kutka za sjedenje prate paletu nijansi koje se već nalaze u kuhinji kako bi prijelaz bio manje uočljiv, pogotovo ako breakfast nook projektirate u već gotovom interijeru. Rustikalni stil nepogrešiv je odabir za uređenje kuhinje jer neutralne boje i pleteno drvo savršeno pridonose opuštajućem ugođaju.

Rasvjeta za atmosferu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin Broege (@theheartandhaven) on

Kuhinjska rasvjeta bitan je element u uređenju interijera kuhinje. Svaka kuhinja ne može se pohvaliti grandioznim kuhinjskim prozorom. Stoga je bitno da centralni izvor rasvjete bude dovoljno jak kako bi u svako doba dana i noći nesmetano pripremali obroke. Breakfast nook mjesto je uživanja, pa i rasvjeta mora biti prilagođena prigodi. Ako imate zidne police, rasvjeta koja baca svjetlo na njih pridonosi stvaranju ambijentalnog ugođaja u kojem ćete uživati u tmurnim zimskim danima. Visilice diskretnih oboda ili pak stolna rasvjeta breakfast nook podižu na novu chic razinu i omiljeno mjesto okupljanja za koje će se tražiti stolica više.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J A C L Y N (@jaclynmari_) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amira El-Gawly (@amiraelgawly) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MasterBrand Cabinets (@masterbrandcabinets) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S P A C E D O U T STUDIO (@spacedoutstudio) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beth | Mytexasfarm (@mytexasfarm) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Park & Oak (@parkandoakdesign) on

Foto: Instagram

0