Ovo su najzanimljivije vijesti važne za hrvatski produkt dizajn ovih dana

Frama-T-lamp-2
T-Lamp, Foto: PR

Da je hrvatski produkt dizajn na razini svjetskog to je odavno poznato. Redovito to potvrđuju nagrade koje domaći dizajneri osvajaju kao i suradnje sa velikim svjetskim brendovima. Kako industrija ne miruje ni u krizi pokazali su domaći dizajneri nekim novitetima u svojoj ponudi. Mi smo izdvojili najzanimljivije nove vijesti koje su važne za hrvatski produkt dizajn ovih dana

Regular Company uvršten u ponudu danskog brenda Frama

Stolna lampa koju je dizajnirao zagrebački dizajnerski studio Regular Company uvrštena je u ponudu danskog brenda namještaja Frama. Stolna lampa s jednostavnim mehanizmom koji omogućava usmjeravanje svjetlosti iz različitih kuteva, minimalističkog je i geometrijskog oblika. “T-Lamp” je dostupan u tri različita finiša – brušeni čelik, brušeni mesing i mat bijelom, a izrađena je od dugotrajno izdržljivog materijala. Lampa funkcionalna i estetski privlačna, što se savršeno uklapa u ostali asortiman ovog danskog brenda.

Frama-T-lamp-3
T-Lamp, Foto: PR

Splitska dizajnerica Lea Aviani dizajnirala “Bavul” za Prostoriju

Poznata splitska arhitektica i produkt dizajnerica Lea Aviani dizajnirala je proizvod za domaći brend namještaja Prostoria. Njegovo ime je Bavul, a on je višenamjenski ojastučeni komad namještaja koji se iz osnovne funkcije klupe jednostavno pretvara u krevet. Oblikom i imenom asocira na tradicionalnu dalmatinsku škrinju koja se nasljeđivala s koljena na koljeno, a služila je za pohranu stvari, sjedenje i putovanja. U svom osnovnom obliku Bavul je sistem za sjedenje u dnevnom boravku, blagovaonici ili hodniku koji spremno odgovora vašoj potrebi za dodatnim ležajem. Svojim se dimenzijama savršeno uklapa i u hotelske prostorije jer doprinosi štedljivom korištenju prostora, ali i u muzejima jer ima dimenziju prilagođenu i takvim potrebama.

Bavul.namještaj-Lea-Aviani
Bavul, Foto: Zoran Alajbeg
Bavul-namještaj-Lea-Aviani
Bavul, Foto: Zoran Alajbeg

Prostoria lansirala Kontrapunkt

Prostoria je ovaj tjedan u svojim salonima u Splitu, Zagrebu i Rijeci lansirala Kontrapunkt – elegantnu minimalističku fotelju koja se transformira u ležaljku. Ovim proizvodom zapravo dobivate dva ravnopravno vrijedna i vrhunski udobna proizvoda u jednom, idealnim za ljubitelje udobnosti i dobrog dizajna. Sam dizajn proizvoda potpisuje Neisako (Neven & Sanja Kovačić), dok iza njegovog zahtjevnog tehničkog razvoja stoji Prostorijin tim inženjera i majstora. Kontrapunkt štedi prostor u interijeru uspješnim spojem funkcije fotelje i ležaljke u jedan vizualno skladan predmet kompaktnih proporcija. Prostoria ovom inovacijom tržištu pruža alternativu redovito glomaznim foteljama za odmaranje. Osim aktualne elegantne verzije načinjene od kože, sjedišta i jastuka ispunjenog perjem, baze od čelične cijevi plastificirane u boji ili inox cijev, u planu su i druge verzije Kontrapunkta. Trenutno se razvija  i njegova outdoor verzija koja se na tržištu može očekivati već sljedeće godine.

Kontrapunkt-Prostoria
Kontrapunkt, Foto: Prostoria
Kontrapunkt-Prostoria-2
Kontrapunkt, Foto: Prostoria

Nunc osvojio German Design Aword

Iako mladi, sada već višestruko nagrađivani dizajnerski brend Nunc s modularnim stolom ALA osvojio je još jedno priznanje – ovoga puta riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrade koju jedan brend može osvojiti – German Design Aword. Za dizajn stola ALA zaslužan je dizajn studio: RU:T (Tvrtko Bojić, Karla Paliska) i Nataša Njegovanović. Klizne ploče ovog modularnog stola razbijaju tradicionalni, arhetipski volumen ploče, koristeći module za odlaganje umetnute između ploča stola. Potpuno prilagodljiva širine i spremna za promjenu oblika i karaktera u trenutku, Ala je idealna za intimna i veća druženja. Više o cijeloj kolekciji ovog izvrsnog brenda saznajte na njihovoj web stranici, a od nedavno ih možete posjetiti i na adresi Ilica 168a u Zagrebu gdje su otvorili svoj showroom.

nunc-stol-2
ALA, Foto: NUNC
nunc-stol
ALA, Foto: NUNC
0