Zavirite u najstariji splitski hotel koji je nedavno dobio novo ruho

Najstariji splitski hotel nedavno je dobio novo ruho i novo ime. Većina ljudi u Splitu zna ga kao Central, a nalazi se u samom srcu grada, u zgradi koja je godinama bila u zapuštenom stanju. Radovi koji su počeli u rujnu 2018. nedavno su napokon završeni pa je nekadašnji Central – sada poznat kao Heritage Hotel Santa Lucia – krajem travnja ove godine otvorio vrata svojim prvim gostima.

Heritage Hotel Santa Lucia i kavana Central u Splitu

Osim što se radi o najstarijem splitskom hotelu, u prizemlju iste zgrade se nalazi i prva splitska kavana koja je zadržala svoje staro i poznato ime Central, a uređena je po uzoru na hotel Central iz Beča iz 20-tih godina prošlog stoljeća. Nekada omiljeno okupljalište Splićana tako je ponovno zablistalo punim sjajem i vratilo stanovnike grada pod Marjanom na ovu lokaciju.

Heritage Hotel Santa Lucia obnovljen je prema najvišim standardima, pazeći na povijest i autentičnost zgrade u kojoj se nalazi. Gdje god se moglo, sačuvani su izvorni dijelovi interijera. Hotel raspolaže s 35 soba i apartmana, divno uređenih za potpunu udobnost svakog gosta. Pri opremanju i uređenju birani su samo najbolji materijali, a dvije sobe mogu se pohvaliti i ostacima kamena iz romaničkog doba.

Iz svake sobe gosti mogu uživati u veličanstvenom pogledu, baš kao i s vrha hotela gdje se smjesila panoramska terasa. A kako bi bili zaštićeni od pogleda znatiželjnika, unutar hotela postoji vrt gdje se mogu opustiti i uživati u privatnosti. U hotelu se svakodnevno poslužuje doručak u kojem će uživati svako nepce, jednako kao i u specijalitetima u restoranu.

Uz ljubazno osoblje i vrhunsku uslugu, boravak u Heritage Hotelu Santa Lucia sigurno će vam ostati u pamćenju. Ukoliko uskoro planirate u Split i zanima vas boravak u ovom hotelu, rezervacije možete izvršiti na Booking.com-u.

Foto: Booking.com

0