Zavirili smo u prekrasan splitski showroom produkt dizajnerice Lee Aviani

S radom Lee Aviani već smo se mnogo puta susreli, a ovih je dana predstavila nešto novo i stvarno posebno – riječ je o design hut Lea Aviani, dizajnersko/arhitektonskom uredu koji se smjestio u Svačićevoj 5 u Splitu. Lea nam je otkrila detalje o otvaranju ovog prekrasno showrooma i ustupila fotografije:

Funkcionira kao dizajnersko/arhitektonski ured, ali povremeno će se održavati i dani otvorenih vrata kad će biti moguće vidjeti, isprobati i kupiti sve proizvode koje smo dizajnirali i izložili

Dodaje kako im je želja organizirati i tematska druženja u svrhu promocije dizajna, kao i okupljanja ljubitelja dizajna.

Ured i izložbeni prostor u jednom

Lea je od 2002. godine imala dizajnersko/arhitektonski ured, no tek su se sada odlučili za novi koncept kojeg se često može vidjeti u Milanu ili Parizu. Riječ je o konceptu gdje uz ured postoji i izložbeni dio koji samim time otvara mnogo više mogućnosti.

Sve ideje za uređenje bile su upravo Leine:

Inspirirao me taj koncept na kojeg sam našila više puta u Milanu, Beču, Parizu i New Yorku, ali sam ga interpretirala na svoj način i u skladu sa zatečenim prostorom.

Prostor je sam po sebi vrlo impresivan. Visok je 4,5 metara i ima originalne stupove koje smo restaurirali i obložili zlatnim listićima pomoću naših prijatelja restauratora. Očistili smo originalne kamene zidove od kojih je građen objekt i time je prostor dobio karakter u koji smo se dalje samo uklopili, priča Lea te dodaje kako voli prostore s priču, a ovaj showroom je mjesto u kojem su se skroz uživjeli u priču. Objašnjava da je funkcionalnost uvijek na prvom mjestu, a najavljuje i prve dane otvorenih vrata na kojima će uskoro i šira javnost moći vidjeti ovaj prekrasan prostor.

design hut Lea Aviani
design hut Lea Aviani
design hut Lea Aviani
design hut Lea Aviani
design hut Lea Aviani
design hut Lea Aviani

Foto: Ivona Bezmalinović

6