Skandinavski posteri savršen su dekor za baš svaki zid

Uređenje doma ponekad može biti pravi kaos. U moru trendova, filozofija i pravaca koji se svakodnevno mijenjaju u dizajnu interijera ponekad se teško odlučiti za onaj pravi. Mnogi se odlučuju za popularni skandinavski stil uređenja jer on uspješno spaja funkcionalnost, jednostavnost i estetiku unutar domu. Stvoren za sve one koji ne vole šarenilo, kič i nepotrebne detalje. Skandinavski dizajn ponovno nas je  osvojio još jednim brendom za dekoriranje interijera. Švedski Desenio pobrinuo se za divne postere koji će se savršeno uklopiti na baš svaki zid i interijeru dati poseban štih. U nastavku pronađite dozu skandinavske inspiracije za jesenski make over zidova u vlastitom domu.

Posteri za svaki zid

Mnogo je načina za ukrasiti zidove, a neki od najpopularnijih su ukrasne tapete, popularne štukature, velika ogledala i neizostavne umjetničke slike. U posljednje vrijeme često vidimo divne, moderne interijere čije zidove krase posteri. Ako tražite dozu inspiracije, posjetite Desenio službenu stranicu koja vam nudi galeriju kolaža najljepših interijera. U ponudi su razne dimenzije, a svi posteri isprintani su na finom, matiranom, tvrdom papiru. Na sofisticiran način oslikali su botaničke, geometrijske, životinjske i apstraktne motive koji se uklapaju u svaki dom. Skandinavski stil uređenja poznat je po prostorijama s puno danjem svijetla, a u interijeru  prevladavaju neutralne boje. Mirni, prigušeni tonovi sive, zatim bijela i krem najčešće su boje koje viđamo u najpopularnijim stanovima koji kruže društvenim mrežama.

Inspirirani Skandinavijom

Kada pomislimo na Skandinaviju, prvo što nam pada na pamet su hladne i oštre zime. Baš su zimske hladnoće bile inspiracija za pokretanjem nekih od najpoznatijih lifestyle trendova poput Hyggea i Skandi stila uređenja. Zavirite na Instagram profil švedskoga brenda i potražite inspiraciju za malo preuređenje doma. Topli napitak, pletena deka, krzneni jastuci i svijeće pozivaju na uživanje u udobnosti doma uz kamin i dobru knjigu. Uživanje u vlastitom interijeru jednako je važno u svako godišnje doba, jer dom predstavlja ‘sigurnu zonu’ i utočište nakon kaotičnih gradskih ulica i užurbanog dana. Zidovi su ukras svakog stana, a zanimljivi motivi u jakim tonova idealni su za razbijanje monotonije i stvaranje ugođaja. Dok jedni preferiraju zidove ostaviti čistim i netaknutim u znaku minimalizma, elegantni posteri definitivno neće narušiti sklad i ravnotežu.

Foto: Instagram

1