Što kažete na noćenje u kući legendarnog slikara Claudea Moneta?

Zaljubljenike u slikarstvo oduševila je vijest da se u kući legendarnog slikar Claudea Moneta od sada može i prenoćiti. Francuski umjetnik jedan je od najpoznatijih svjetskih impresionista. Proslavio se svojim djelima koja su najčešće bila inspirirana francuskim krajolikom. Simpatična kućica smještena je u Normandiji, a na stranici Airbnb možete rezervirati i svoj smještaj te uživati u svim njezinim čarima. Prepoznatljiva tirkizna okna savršeno su se uklopila u romantični pejsaž gdje je slikar živio od 1883. pa sve do svoje smrti 1926. godine.

Claude Monet živio je u pitoresknoj kućici

Nekretnina je renovirana 2016. godine, a sastoji se od tri spavaće sobe, dva dnevna boravka i tri kupaonice. Airbnb prepoznao je potencijal i uspio dogovoriti iznajmljivanje pa je kuća sada dostupna svima kao idealna lokacija za odmor, daleko od gradskih gužvi. Claude Monet kupio ju je u 19. stoljeću i nazvao ju je La Maison Bleue odnosno – Plava kuća. Kontrastna plava okna se s bijelom fasadom stapaju savršeno i zaokružuju cijelu priču u sanjivom francuskom zelenilu.

Slikar je inspiraciju za svoja umjetnička djela koja se danas prodaju za milijunske vrijednosti najčešće crpio iz svog vrta. Naime iza kuće se nalazi raskošan vrt u kojem je uzgajao voće i povrće jer je i sam volio kuhati. U blizini kuće na istom imanju nalazi se muzej posvećen njegovom stvaralaštvu. Ako vas ovog ljeta put odnese u Francusku, ne propustite se počastiti barem jednim noćenjem u divnoj kući gdje je Claude Monet obožavao provoditi vrijeme. Impresionistički duh onoga doba osjeti se i u uređenju interijera. Koloristički elementi u pastelnim tonovima unose poseban šarm u kućicu gdje je slikar proveo veći dio svog života.

Foto: Airbnb

0