Zaljubili smo se na prvi pogled u ruralni boutique hotel kojeg često viđamo na Instagramu

@dreachong

Na samom rubu lagune Ria Formosa smjestio se divan ruralni hotel u kojem blogerice vole odsjedati. Vlasnik Carlos Fernandes imenovao ga je po svojoj majci koja je odrasla u njemu prije nego li dobio status boutique hotela. Temelje kuće sagradio je 1940. godine njezin djed koji se u blizini lagune bavio ribolovom. Godinama kasnije, Carlosova sestra Vânia predložila je da se napravi minimalan redizajn i tako je skromni dom postao divan hotel s devet soba. Casa Modesta uređena je u minimalističkom stilu, a kameni eksterijer upotpunjen raskošnim bazenom osvojio nas je na prvi pogled. Toplinu u prostor unosi cigla na zidovima, podovi od terakote te namještaj od cedra.

Casa Modesta – najljepši dom daleko od doma

@lindseylouie

U vrtu hotela zasađeno je voće i povrće koje kuhari koriste u pripremi delicija za goste. Za spa tretmane Casa Modesta koristi proizvode koji su dobiveni od badema i maslinovog ulja čija stabla također rastu u okolici imanja. Ruralni krajolik u kojem se nalazi boutique hotel omiljeno je mjesto za odmor brojnih turista. No, niti slučajni prolaznici ne odolijevaju se počastiti barem jednom noći u jednoj od devet krasnih soba. Svaki kutak pomno je osmišljen i uređen u skladu s tradicijom kako bi odrazio autentičnu sliku lokalne kulture Portugala. Osim u hotelu, dane možete provoditi u turi biciklima, na planinarenju ili ‘birdwatchingu’ u Nacionalnom parku Ria Formosa.

Najljepše uspomene iz portugalske lagune

@valentinabarabuffi

Iz svake sobe s malog balkona puca pogled na lagunu. Prizor koji će još dugo ostati u sjećanju su zalasci i izlasci sunca s ruralne lokacije Casa Modesta hotela. Restoran koji će vas svaki dan iznenaditi novim menijem po izboru chefa i bazen skriven unutar zidina upotpunili su kompleks svime što želimo na godišnjem odmoru. Gastronomska ponuda zaslužuje još koju rečenicu, jer boutique hotel nema klasičan restoran već se obroci poslužuju u zajedničkom lobbyju hotela. Za vrijeme svog boravka u hotelu možete se okušati i u ‘workshopu’ gdje ćete naučiti pripremati lokalne specijalitete na tradicionalan način. U cijenu sobe uključen je i doručak, a kako izgleda Casa Modesta kroz najljepše kadrove s Instagrama, doznajte u nastavku.

@the.littleriver
@myseastory
@lifetimepackers
@jadetyrrell88
@marmacias_
@danibanisu

Foto: Instagram

0