Kamo za vikend? Zavirite u divnu istarsku kamenu kuću s vinskim podrumom

Istra je poznata po maslinicima i vinarijama, ali i kao omiljena destinacija za odmor. Ako se još niste zasitili mora i sunca, a povratak u grad vam baš i nije bio drag- dovoljan je odlazak na vikend da osvježite onaj ljetni ‘feeling’ i na trenutak zaustavite vrijeme. Rustikalno uređene kamene kuće s luksuznim vanjskim bazenima istaknule su se kao istarski favorit kada govorimo o mjestima za bijeg iz grada. Raskošnu kuću iz snova pronašli smo u mjestu Golaš, točnije u općini Bale. Zavirite u obiteljski boutique hotel Relais & Wine San Tommaso koji će se posebno svidjeti ljubiteljima dobrog vina.

Kamena kuća San Tommaso

Smještajni kapacitet šarmantnog istarskog hotela prošle je godine imao i make-over. Unutar kamene kuće nalaze se divno uređene sobe s toplim drvenim notama i tirkiznim akcentima. Neke od njih imaju i balkon, a hotel može ugostiti šezdesetak gostiju, a često u njemu odsjedaju i grupe. Zašto? Zato što se u podrumu nalazi vinarija koja je ujedno i kušaonica, a na degustacijskom meniju pronaći će se ponešto za svakoga. Vanjski bazen i jacuzzi savršen su dodatak kamenoj kući San Tommaso, a s obzirom na to da će bablje ljeto još potrajati mnogi će vikende provesti upravo u kupanju.

Istarska vinarija blizu Rovinja

Relais and Winery San Tommaso smjestio se u mirnom istarskom selu Golaš svega petnaestak kilometara od Rovinja. Regija je poznata po uzgoju vina i nepreglednim vinskim cestama, a ova se smjestila u savršen pejzaž. Imanje je staro 150 godina, a recepti i tradicija prenosili su se s koljena na koljeno. Zahvaljujući tome San Tommaso je danas jedna od najpoznatijih vinarija na poluotoku. Rustikalna kamena kuća vizija je savršenog odmora, ako još uvijek razmišljate o tome kuda za vikend, mislimo da ste pronašli svoje mjesto za bijeg iz grada.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je santommaso1.jpg

Foto: Relais & Wine San Tommaso

0