Kako ignorirati trendove i dom urediti u bezvremenskom stilu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S T A C Y B A S S 🌸 (@stacybassphoto) on

Uređenje doma nije nimalo lak pothvat. Bez obzira na to uređujete li vlastiti stan ili onaj u najmu, ponekad se teško odlučiti za određeni stil i dizajn. U moru trendova koji se stalno mijenjaju, unazad nekoliko godina svjedočili smo nekim od najvećih trendova u dizajnu interijera. Tako su minimalizam, skandinavski stil i eklektika doživjeli svoju renesansu u domovima diljem svijeta. Kako u modnom svijetu, tako i u dizajnu interijera, klasika nikada ne izlazi iz trenda. Bezvremenski stil ne treba se previše opisivati, on se jednostavno doživi već prvim pogledom na interijer. Svijet dizajna i uređenja prostora dinamična je industrija koja diktira stilove i nove trendove, no preuređenje doma iz sezone u sezonu mnogi si ipak ne mogu priuštiti. Stoga je bezvremenski stil savršen izbor za sve one koji žele sofisticirano uređenje koje nikada ne dosadi. Kako ignorirati trendove i dom urediti u klasičnom stilu? Inspiraciju za uređenjem svih prostorija u domu u tom stilu potražite u nastavku.

Bezvremenski stil i dizajn

Kako bi dom nakon pet i više godina djelovao privlačno i lijepo, potrebno ga je pažljivo urediti finim materijalima i namještajem. Birajte bezvremenske komade koji nemaju karakteristike niti jednog od modernih trendova dizajna. Bezvremenski stil nisu prolazni komadi već nenametljivi sofisticirani elementi koji na neupadljiv način zrače elegancijom. Izbjegavajte jarke boje, upadljive uzorke i motive na zidovima i komadima namještaja. No igranje i eksperimentiranje dopušteno je s ukrasnim jastučnicama i tepisima koje je lako zamijeniti kada zaželite promjenu. Materijali zavijesa, sofe, stolica i ostalih tkanina neka budu baršun, meki pamuk, svila i tvid. Bezvremenski stil lako se prepoznaje po  karakteristikama nekog povijesnog razdoblja koji estetiku doma čini luksuznom i profinjenom.

Inspiracija iz muzeja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L A U R A H A M M E T T (@laurahammett.interiors) on

Muzeje posjećujemo kada se zaželimo kulturnog uzdizanja i uživanja u skupocjenim umjetninama. Osim toga muzeji kao građevine i njihova unutrašnja kompozicija zaslužuju divljenje samo po sebi. Atrium, visoki ukrašeni stupovi, stropovi izvezeni ručnim radom, mramorni podovi i nepregledni hodnici detalji su u kojima pronalazimo inspiraciju kako bi djelić umjetnosti unijeli u svoje domove. Grčka arhitektura izvor je nepresušnih ideja kada je u pitanju uređenje bezvremenskih interijera. Današnje dekoracije uglavnom se svode na svijeće, lampione, vaze, košare i slično. Već se neko vrijeme popularnost umjetničkih dijela i predimenzioniranih slika koje čine centar prostorije mogu vidjeti na stranicama za dizajn interijera. Muzejske biste, urne i skulpture nisu rezervirane samo za skupocjene izložbe. Replike najpoznatijih dijela dostupne su na specijaliziranim internetskim stranicama, a cijena im varira zavisno od materijala od kojeg su izrađene.  Unesite dašak umjetnosti u domove jer profinjenost nikada ne izlazi iz more.

Boje s kojima ne možete pogriješiti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Friedman Design (@lisafriedmandesign) on

Minimalizam je poznat po bijeloj boji. Skandinavski stil uglavnom se koristi sivim tonovima. Bezvremenski stil paletu boja temelji na toplim, neupadljivim nijansama od nijanse bijele kave, vanilije, slonovače, do oker i zemljanih tonova smeđe. Neutralna paleta boja na zidovima i namještaju ima presudnu važnost u kreiranju vizualne estetike doma. Tonovi i nijanse u bezvremenskom stilu ne smiju preuzeti moć nad ostalim elementima stoga izbjegavajte statement zidove, tapete ili namještaj s napadnim printom u boji kako pažnju ne biste odvlačili na jedan komadić u prostoriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FINDING LOVELY | JACKIE HEMPEL (@finding__lovely) on

Unošenje boje preporučuje se u mjeri, a posebno su poželjne nježne pastelne. Bezvremenski stil lako je postići, boje igraju veliku ulogu jer diktiraju ritam ostalih detalja koji se sklapaju u cjelinu. Klasični bezvremenski dom bogat je nenametljivim uzorcima na tekstilu koji krasi prostoriju. Materijali ukrašeni prugicama i kariranim uzorcima iznimno su popularni u dozama. Mramor, industrijski beton,  kamen i drvo najpoželjniji su materijali koji odišu jednostavnošću i elegancijom, a zaštitni su znak bezvremenskog stila s kojim ne možete pogriješiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOUSE IN TORONTO (@house.in.toronto) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ERIN (@mytexashouse) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOUSE IN TORONTO (@house.in.toronto) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amie Corley Interiors (@amiecorleyinteriors) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FINDING LOVELY | JACKIE HEMPEL (@finding__lovely) on

Foto: Instagram

0