Ovi atraktivni trendovi u interijerima za 2020. godinu zanimat će one koji uređuju svoj životni prostor

Trendovi u uređenju interijera za 2020. godinu

Novo desetljeće je pred nama, i kako se bliže topliji dani, možda je idealno vrijeme za unijeti neke promjene u svakodnevni život. Jedna od njih može biti uređenje (ili preuređenje) vašeg doma. Ako vam je dosadio izgled dnevnog boravka, kupaonice ili spavaće sobe i jednostavno želite unijeti svježinu u svoj životni prostor – ili ga pak uređujete po prvi put, donosimo nekoliko atraktivnih trendova u uređenju interijera u 2020. godini.

VINTAGE DETALJI

Neki od trendova u uređenju doma zapravo se vraćaju iz prošlosti pa će u 2020. vintage detalji biti veliki hit u svakom domu. Drvene stolice, zanimljiv noćni ormarić od punog drveta, antikni svijećnjak ili vintage slika na zidu – detalji su koji će svakako privući pažnju. Nemojte pretjerivati, jedan ili dva komada sasvim su dovoljni.

PLAVA BOJA NA ZIDOVIMA

Ova boja će se definitivno viđati na zidovima u brojnim domovima ove godine. Jedan zid u spavaćoj sobi sasvim je dovoljan za wow efekt. U kombinaciji s nekim drvenim detaljem, fotografijama ili apstraktnom slikom na zidu, ne može se pogriješiti.

Cvjetne tapete

Oni malo odvažniji svakako će jedan zid u svojoj dnevnoj ili spavaćoj sobi „obući“ u apsolutni hit – cvjetne tapete. Cvjetni uzorak na zidovima već je neko vrijeme trend u uređenju prostora, a sudeći prema najavama dizajnera nastavlja se i u ovom desetljeću. Osim tapeta, proizvođači nude jako puno samoljepljivih opcija tako da se bez straha možete odlučiti za ovu varijantu i kasnije ju jednostavno odlijepiti ako vam dosadi.

KUHINJE SA ZANIMLJIVIM DETALJIMA

Iako su u prošlom desetljeću bijele kuhinje bile apsolutni hit, ove godine dizajneri savjetuju da bjelinu razbijete s pokojim detaljem. Crne pipe, kuhinjski ormarići u nekoj drugoj boji, originalno posuđe, biljke koje će unijeti dašak prirode…

SAMOSTOJEĆA KADA

Kupaonica je mnogima najdraže mjesto u stanu. Trenutci relaksacije često su povezani s toplim kupkama i opuštanjem nakon radnog dana. Unesite dašak luksuza u vašu kupaonicu raskošnom kadom, i to onom samostojećom. Možda ćete morati malo više investirati, ali uz dodatak mirisnih svijeća i opuštajuću glazbu, bez puno problema pretvorit ćete svoju kupaonicu u mali zen studio.


Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

0