Cool aplikacije koje će Instagram storyje učiniti još boljima

Cool aplikacije koje će Instagram
storyje učiniti još boljima

Svakodnevno koristimo pametne telefone, točnije aplikacije, često i više nego je potrebno. Iz ruku ih ne ispuštamo niti dok hodamo ulicom, kuhamo, ispijamo kavu ili pak putujemo. Zasluge za to možemo pripisati popularnim društvenim mrežama na kojim se u samo nekoliko klikova povezujemo sa sadržajima iz svih dijelova svijeta. Instagram se istaknuo kao jedna od najpopularnijih kreativnih platformi na kojoj svoje umijeće i oko za dobar kadar možete podijeliti s milijunskom publikom.

Kako ‘ instagramska’ zajednica, ali i ona online općenito iz dana u dan sve više raste i aplikacije se razvijaju te obogaćuju novim značajkama koje ‘postanje’ čine zabavnijim. Instagram storyji samo su jedna u nizu, a svakodnevno ju koristimo kako bi svojim prijateljima pokazali neki trenutak, kutak, situaciju ili kadar koji u roku od 24 sata ‘nestaje’ s ekrana. S obzirom na to da je ovo platforma namijenjena dijeljenju fotografija i njihovom uređivanju, mogućnosti za stvaranjem originalnih vizuala su brojne. Za neke ste već možda i čuli, a u nastavku vam donosimo cool aplikacije koje će vaše storyje učiniti još boljima.

Upečatljivi Instagram storyji

Over

Jednostavan za korištenje, a u trenu će oblikovati željenu fotku u pravo umjetničko dijelo. Na raspolaganju vam stoji cijeli niz predložaka. Dodatno im možete staviti i osobni pečat simpatičnim grafikama, natpisima različitih fontova i posebnim filterima poput onog vintage. Profesionalni izgled baš poput onog iz fotoaparata omogućuje opcija ‘blur’ kojom objekt možete približiti ili udaljiti iz fokusa.

Spektar boja za one zaigrane

A Color Story

Aplikacije koje u opcijama imaju razne filtere u bojama u posljednje su vrijeme izrazito popularno. Ako ste se pitali, pregledavajući storyje brojnih poznatih, kako postižu te efekte, vjerojatno su fotku uredili putem A Color Story aplikacijom. U samo nekoliko trikova kreirajte spektar boja koja će vašu fotku učiniti potpuno drugačijom od svih onih koje svaki dan viđamo.

Minimalistički stil

Unfold

Ovo je zasigurno jedna od najpoznatijih, a koriste ju blogeri i influenceri kako bi svojim storyjima uljepšali izgled. Krase ga predlošci u minimalističkom stilu, a ispod fotke ili kolaža u raznim fontovima možete natipkati neki naslov ili tekst. Mogućnosti je cijeli niz i većina ih je potpuno besplatna, a vrlo brzo ćete se zaigrati i probuditi svoju stvaralačku, kreativnu stranu.

Originalni videi i ‘bumerang’ isječci

Vont

Na Instagram storyje osim fotki često dodajemo ‘bumerang’ i video zapise kako bi prijateljima dočarali sliku u pokretu. Vont je odlična aplikacija za uređivanje istih, a na svoj zapis možete dodati fontove, kratitit ih i izrezivati te filtrirati sa specijalnim efektima.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori