Instagram profil s urnebesnim horoskopom

1

Iako neki nevoljko priznaju – svi ga čitamo! I žene, muškarci, mladi, stariji, ama baš svi. Neki u njega slijepo vjeruju, nekima je  zabavan, a neki od horoskopskog tumačenja naprave fantastičan komičan prikaz pripadnika znakova. Horoskop donosi dnevne, tjedne, mjesečne pa i godišnje tumačenje života dvanaest znakova koji se dijele na zračne, vodene, zemljane i vatrene. Često je baš ta podjela ono s čime se pripadnici znakova najviše poistovjećuju i prema toj podjeli i međusobno dijele.

2

3

Prije 20. stoljeća riječ horoskop odnosila se na točno izračunatu kartu s točno određenim satom rođenja, pa je riječ horoskop zapravo označavala – ascendentni znak zoodijačkog kruga. Ironično je da u znakološkom viđenju astrologije, odnosno tzv. medijskoj formi dnevnih horoskopa, nema uopće izračuna ascendentnog položaja, dakle nema horoskopa.

4

5

Kako god bilo značenje i čitanje horoskopa, duhoviti prikaz znakova i njihovih mana i vrlina, pogotovo u usporedbi s drugim znakovima, domišljat je način kako zabavno prikazati te krucijalne razlike i različitosti među ljudima. A taj dnevni horoskop je najčitaniji. Dnevna predviđanja mogu biti ponekad suhoparna, ili još gore – loša, no s dozom humora sve se na nsjbolji način može iskomunicirati.

6

7

Tako Instagram profil Astrology Signs donosi smiješne, zabavne i začudo prilično vjerodostojne usporedbe i tvrdnje za pojedini znak, prikazane kroz svakodnevne, komične situacije. Takvo tumačenje horoskopa i horoskopskih znakova najviše nam se sviđa! Izdvojili smo nama najsmiješnije opise, a ostale možete vidjeti na @astrologysigns.

10

11

12

13

14

15

16

17

19

20

21

23

astro naslovna

Foto: Instagram

0