Nakon 20 godina, Importanne Galleria će dobiti novi izgled

Importanne Galleria

Trgovački centar Importanne Galleria smješten je u samom centru Zagreba. Izgrađen 1997. godine, prostire se na 10.000 četvornih metara kroz tri etaže, a 20 godina nakon gradnje pokrenut je projekt repozicioniranja iz dosadašnjeg koncepta trgovačkog centra u novu business-shopping destinaciju u samom središtu Zagreba s naglaskom na poslovno, modno i gastro odredište.

Importanne Galleria u novom ruhu

Novim projektom preuređenja Importanne Gallerije, Importanne Grupa nastavlja raditi na oživljavanju zone oko Martićeve ulice i isticati njezine potencijale i komparativne prednosti. Novi koncept koji je primijenjen u obnovi Gallerije značajno je „otvorio˝ prostor, odnosno značajna je pozornost posvećena postizanju prozračne atmosfere i modernizaciji izgleda interijera.

importanne-galerija-1

Restoran i food court na etaži -1

Najveću preobrazbu doživjet će etaža -1 koja će se oplemeniti novim CENTRO food courtom i a la carte restoranom sa preko 100 sjedećih mjesta s raznovrsnom gastro ponudom te proširenjem dm trgovine na preko 500 m2. Centralni prostor za kratke predahe uz kavu ili zalogaje opremljen vrhunskim namještajem ispod spuštenog dekorativnog stropa koji ujedno ima i akustična svojstva apsorpcije zvuka. Food court je otvoreni prostor koji nudi različite tipove sjedenja. Dinamiku prostora daje i sjedenje u različitim tonovima od akromatkih boja prema toplim nijansama. Pod je kombinacija osnovnog opločenja većeg formata koje prelazi u opločenje uzorka riblje kosti.

importanne-galerija-3

Redizajn centra težio je otvaranju prostora, transparentnosti i povezivanju. Suvremenim materijalima i obradama obnovljeni su izlozi prodajnih prostora. Obrada podne površine kroz sve tri etaže se izmjenjuje od svijetle jednostavne teksture, prema akcentima u prostoru tamnije i sitnije strukture popločenja. Dekorativnim elementima unosi se dodatna živost u prostore komunikacija. Poseban naglasak stavljen je na rasvjetu kojom je naglašeno dinamično kretanje kroz centar. Povezivanje etaža +1 (takozvani mezanin), prizemlja i -1 ostvareno je visilicama koje se protežu kroz sve tri etaže. U centralnom dijelu prizemlja nalazi se svjetlosna instalacija grafičkog dizajna.

importanne-galerija-4

Render: Arni Barišić

0