Nestvarno lijepo imanje u Australiji

the estate australia (5)

Na jugu Australije smjestilo se jedno od najljepših imanja. Stil koji se kombinira u ovom interijeru očekivano je australski – svijetla estetika, minimalizam koji podsjeća na skandinavski stil kao baza i pregršt detalja koji ovaj prostor čine vizualno bogatim i toplim. Ovo mjesto nalazi se blizu Melbournea, a osim što funkcionira kao kuća za odmor, iznajmljuje se i kao lokacija za vjenčanja. Naime, sastoji se od nekoliko djelova – kuće, vrta i štaglja u kojem se i odvijaju vjenčanja. Ovo je jedna od onih lokacija koje izgledaju kao iz snova.

the estate australia (1)

Sama kuća izgleda kao iz kataloga – dnevna soba ispunjena je najudobnijim foteljama i sofama, kao stvorenim da cjelodnevno uživanje i odmaranje. Boje koje prevladavaju svakim prostorom su bazične i zemljane, od bijele i crne, do sivih i zemljanih tonova. Francuska vrata vode u ljetni vrt na sjevernoj strani, dok je inspiracija skandinavskim dizajnom vidljiva i u izboru namještaja, kombinaciji tamnog drveta i metala, te tkaninama u neutralnim nijansama, na bijelo-plave prugice, dodavanjem smeđih detalja kako bi se dobilo na toplom dojmu.

Skandinavski stil

Na dnevni boravak nadovezuje se kuhinja u istom stilu, u kojoj police sežu do stropa, dok se između nje i glavne sobe smjestio stol od punog drva. I kuhinja i blagavaona tako su zamišljene kao mjesto koje će okupljati više ljudi u raskošnim dnevnim uživanjima u hrani i popodnevnim druženjima. I spavaća soba nosi skandinavski predznak, veliki udobni krevet u centru prostorije, ukrašen najudobnijim jastucima.

the estate australia (9)

Ključna prednost ovog imanja je ta da ima vlastiti vrt s kojim se njegovi gosti mogu svakodnevno poslužiti birajući svježe povrće i začine. Osim toga on ima i svoju terasu za večere na otvorenom. Kako je ova australska lokacija poznata kao i loakcija za vjenčanja, veliku ulogu na imanju ima veliki, uređen štagalj u kojima se odvijaju partyji. Osim toga on se iznajmljuje za brojna druga događanja, radionice i razna druga kreativna zbivanja te fotografiranja. Štagalj je također okružen zelenilom i vrtom iz snova, a vlasnici ga povodom iznajmljivanja uređuju po ukusu klijenata, čineći tako okruženje iz snova koje će što više odgovarati njihovom stilu.

Od kada se ovo mjesto našlo na karti Australaca u travnju 2015. godine, njegovu ljepotu popratili su i mnogi mediji, pa su tako o The Estate Trenthamu pisali Elle Decoration UK, Vogue, Country Style Magazine Australia te blogovi. Isto tako ova lokacija poslužila je za brojna snimanja, editorijale te kao lokacija za filmove i serije. Više pronađite na službenoj stranici The Estate Trentham.

the estate australia (4)

the estate australia (6) the estate australia (2) the estate australia (3)  the estate australia (7)

Foto: LISA COHEN/LYNDA GARDENER

0