Odličan interijer kozmetičkog salona u Zagrebu

Odličan interijer kozmetičkog
salona u Zagrebu

im-estetica-2

Kao mjesto posvećeno njezi i uljepšavanju, kozmetički salon i izgledom treba odražavati svoju funkciju. No da bi boravak u njemu doista bio iznimno iskustvo, nisu dovoljni tek površni dekorativni zahvati. Prostoru valja dati dodanu vrijednost koja ponudu i uređenje povezuje u osobitu priču. Kako to izgleda u praksi pokazali su arhitekt Mato Šimunković i dizajner interijera Duško Vlaović u zagrebačkom kozmetičkom salonu IM estetica smještenom u VMD centru u Strojarskoj 16.

Poznati po dizajnerski vrlo promišljenom pristupu projektima, Šimunković i Vlaović pažljivo su koncipirali potpuni vizualni identitet IM estetice. Od loga do unutrašnjeg uređenja.

im-estetica-1

Interijer IM estetica

Preuređenje postojećeg prostora započelo je preoblikovanjem izvornog tlocrta kojim je interijer dobio četiri radne prostorije i kupaonicu. Zahvaljujući stijenama od stakla i željeza te kolorističkom poveznicom u vidu crne, bijele, sive i boje drveta zadržao je protočnost open spacea.

Nastojeći postići sinergiju usluge i dizajna interijera, Šimunković i Vlaović projekt su koncipirali kao humaniziran prostor obogaćen lifestyle komponentom. Time je dobiven inspirativan ambijent koji nudi originalan odmak od uobičajenog uređenja prostora slične namjene.

im-estetica-4

Estetski pročišćen no intrigantan, salon pobuđuje znatiželju i zrači dobrodošlicom već na pogled kroz izlog i staklena vrata koja vode u ulaznu prostoriju s lounge zonom. Posebno privlači dio za manikuru The Beauty Kitchen čije crno-bijele pravokutne pločice bojom i uzorkom čine vizualnu poveznicu s vratima ostalih radnih prostorija – one za pedikuru i dvije namijenjene tretmanima lica i tijela.

S druge strane, Chesterfield sofa u lounge zoni koloristički je akcent koji ističe autonomiju tog dijela ulazne prostorije. I naglašava njegovu udobnu atmosferu. Njoj doprinosi i ugradbeni ormar iza sofe koji ne služi samo za „skrivanje“ malog caffe bara i odlaganje stvari. On posjetitelja mami da zaviri unutra kako bi pregledao stilistički složene predmete koje iza pomičnih stranica nazire, ali ne vidi u potpunosti.

im-estetica-3

Zanimljiva dizajnerska rješenja

Zahvaljujući naslonjačima i stolićima sa svijećama, dio za pedikuru stilski i ugođajno ponavlja opuštenu eleganciju lounge zone. Baš kao i dvije prostorije za njegu lica i tijela. Vrlo zanimljivo i neočekivano rješenje su zavjese na ta tri radna boxa. Dok u njima traje tretman privremeno vizualno odvajaju od ostatka prostora čime se stvara intiman ugođaj dodatno naglašen glazbom prilagođenom ukusu klijenta.

im-estetica-7

Da se ondje svakom klijentu pristupa osobno, ukazuje i to da svi stalni gosti dobivaju vlastiti pribor za pedikuru koji se čuva u kutijicama s njihovim imenima. To je još jedna posebnost usluge salona u kojem uspješan spoj vrhunske kozmetičke njege i uređenja prostora pruža izniman doživljaj. Svi koji ga požele iskusiti mogu se predbilježiti i online na imestetica.hr.

im-estetica-6

im-estetica-5

Foto: Duško Vlaović

Učitati još
Zatvori