Udomite psića iz azila Dumovec u prostoru IKEE

Azil Dumovec i robna kuća IKEA Zagreb od 15. svibnja u Hrvatskoj zajedno promoviraju udomljavanje napuštenih kućnih ljubimaca, pa će se tako štićenici azila smjestiti među asortiman robne kuće IKEA Zagreb u ovoj hvalevrijednoj akciji svjetskih razmjera. Suradnja je nastala na temelju uspješnog projekta robnih kuća IKEA u Singapuru, gdje je tvrtka zajedno s dva skloništa za životinje, započela projekt naziva “Home for Hope”. “Namještaj čini životni prostor udobnim, ali ništa ne doprinosi atmosferi u domu poput krznenog prijatelja”, rekli su tom prilikom predstavnici švedske tvrtke.

azil_naslovna

Svi psi iz lokalnog azila za životinje kojima je potreban novi vlasnik, fotografirani su i potom odštampani. Ovakvi primjeri pasa od papira u prirodnoj veličini našli su svoje mjesto među artiklima u IKEA robnim kućama. Svaki pas oko vrata ima QR kod. Ukoliko se nekome dopadne pas i poželi ga udomiti, dovoljno je da svojim mobitelom skenira kod, a aplikacija će odvesti do web stranice sa formularom za udomljavanje, gdje se nalazi biografija svakog psa. Isti princip će se se primijeniti i u Hrvatskoj, gdje će psi oplemeniti prekrasne IKEA interijere. Iako inače ulazak živih pasa odlukom posjetitelja nije dopušten, IKEA Zagreb je na ovaj način ipak odlučila podržati hvalevrijednu akciju.

azil

Štićenici azila Dumovec

Azil Dumovec je zagrebačko sklonište za napuštene kućne ljubimce, u kojem se nalaze razne kategorije i pasmine pasa, a zajednička im je sudbina neželjenih kućnih ljubimaca. Svi psi koji se udomljavaju iz skloništa cijepljeni su protiv bjesnoće i ostalih zaraznih bolesti te mikročipirani, a odrasli i sterilizirani,. Prilikom udomljavanja potpisuje se Ugovor o udomljavanju nezbrinutih životinja između skloništa i udomitelja, a udomljavanja se redovito provjeravaju. Svake godine bilježi se porast udomljavanja i porast zaprimljenih životinja.

azil_Duke

Duke

Kroz realizaciju ovog projekta želi se ukazati na problematiku napuštenih kućnih ljubimaca, i pse koji ponekad i godinama čekaju na udomljavanje učiniti vidljivima u okolišu u kojem ih se ne očekuje. Nera, Roko, Jasper, Magenta, Duke, Max i Kiara prvi su psi koji će se predstaviti i očekujemo njihovo skoro udomljavanje.

azil_Max

Max

Foto: Azil Dumovec, Home for Hope

0