Journal Pets: Ove igračke možete napraviti od stvari koje imate kod kuće i razveseliti svog psa

Journal Pets: Ove igračke možete napraviti od stvari koje imate kod kuće i razveseliti svog psa

Ako je vaš pas jedan od onih posebno nadarenih pa u 20 sekundi može rastrgati najnoviju igračku u milijun sitnih komadića, onda znate kako je to kad svako malo morate bacati igračke u smeće. Nažalost, istovremeno bacate i svoj teško zarađeni novac. Igračke za pse su nužne za održavanje sreće vaših pasa kao i zdrave količine aktivnosti, pogotovo sad u ovakvoj situaciji kada smo prisiljeni biti kod kuće puno više nego inače.

Srećom, više ne morate trošiti neograničene količine novca na igračke. Velik broj potencijalnih DIY igračaka samo čekaju da budu izrađene od neiskorištenih stvari u vašem domu – poput starih majica ili traperica, ručnika ili posteljine. U nastavku možete naći neke od genijalnih ideja za homemade igračke za pse.

Natezalica

Potrebna vam je samo jedna stara majica, loptica i škare za izradu ove zabavne interaktivne igračke. Položite majicu na ravnu površinu i označite mjesta gdje ćete ju morati prerezati.

Trebat ćete izrezati dva komada tkanine koja su široka oko 12-15 centimetara i jedan tanji komad tkanine širine oko 5 centimetara. Jednom kad izrežete majicu, imat ćete tri komada tkanine poput cijevi. Jednostavno ih razrežite uz jedan od krajeva kako biste od njih napravili svojevrsne trake. Zatim položite veće komade tkanine na stol u obliku slova X. Potom u sredinu, tamo gdje se tkanine križaju, stavite lopticu. Čvrsto ju zamotajte unutar ta dva komada tkanine. Tada upotrijebite najmanji komad materijala da zavežete tkaninu ispod loptice kako ne bi ispala. Onu tkaninu koja ostane visjeti razrežite na trakice i od njih ispletite pletenice. Nemojte na krajevima zaboraviti zavezati čvrste čvorove.

https://www.instagram.com/p/B1BfJDtlmgh/?utm_source=ig_web_copy_link

Žvakalica

Plastične boce često pohranjujemo negdje u svom domu, a da nam ni ne padne na pamet da one mogu poslužiti kao vrlo zabavna igračka za našeg psa. Odaberite plastičnu bocu i nađite kakvu staru plahtu ili komad tkanine. Zatim izrežite tri do četiri trake, široke oko dva i pol centimetra, s jednog od rubova tkanine. One će vam kasnije poslužiti za zavezati i osigurati igračku.

Potom, stavite dno boce oko sedam centimetara od ruba tkanine i namotajte tkaninu oko boce. Zamotajte ju kao da što bi motali roladu. Nemojte višak tkanine sa strane zaboraviti umetnuti unutra prije nego što vam ponestane materijala. Pomoću manjih traka tkanine koje ste prethodno izrezali čvrsto zavežite tkaninu oko boce na rubovima i na sredini. Ako vam slučajno negdje izviruje višak materijala, ili ako ste imali preveliku plahtu pa niste mogli umetnuti rubove, taj višak možete izrezati na trakice i od njih isplesti pletenice. Tako će samo biti zabavnije.

Loptica

Ako imate stari par traperica, one mogu poslužiti kao loptica vašem psu. Prvo što morate napraviti je odrezati nogavice jer će vam samo one trebati.

Nakon toga nogavice položite jednu preko druge, poput slova X i onda ih prebacujte jednu preko druge u takozvane box čvorove. To radite sve dok vam ne ponestane materijala. Na kraju ćete dobiti svojevrsnu lopticu od trapera s kojom će vaš pas biti oduševljen. Ne brinite, nije važno kako izgleda ta loptica, vaš ljubimac vam sigurno neće prigovarati.

Foto: Instagram, Unsplash, H&M

Učitati još
Zatvori