S Idom Prester o svim lijepim trenucima kod kuće koje joj je donijela prošla godina

S Idom Prester o svim lijepim trenucima kod kuće koje joj je donijela prošla godina

Ida Prester Philips SpeedPro Max Aqua

Prošlih godinu dana svima nam je živote okrenulo naopako. Susreli smo se s načinom života kojim je trebalo naučiti navigirati, u svakodnevicu uklopiti rad i učenje od kuće, boravak cijele obitelji u jednom skučenom prostoru, ukućane koji si skaču po glavama… No iz prvobitnog kaosa počele su se krojiti i lijepe obiteljske priče, neplanirani trenuci provedeni zajedno, novi rituali, uspomene. Definitivno smo se družili više no ikad, posvećivali jedni drugima puno pažnje i tako su se učvrstili brojni odnosi.

Godina za pamćenje

Roditelji s djecom to su najviše primijetili – inače dani prolaze u obavezama, školskim i radnim, zatim se svatko rasprši u svojem smjeru ako je riječ o starijim školarcima, a sada se zajedničko vrijeme planira i cijela se obitelj povezuje. Kad je riječ o mlađoj djeci, roditelji napokon nisu imali osjećaj da nešto propuštaju – zabilježen je svaki milestone, a trenutaka za igru zaista nije nedostajalo. Naravno da u skladu s time nije nedostajalo niti kaosa i nereda u domu, ali sve će to jednog dana biti super trenuci za pamćenje. Kako je prošlu godinu provela pjevačica i voditeljica Ida Prester, majka dvojice dječaka Roka i Rija, te kojih će se trenutaka najviše sjećati, doznali smo u nastavku.

  • U proteklih godinu dana dom nam je morao biti i ured i učionica i teretana i igraonica te, naposljetku, mjesto u kojem se družimo, opuštamo, odmaramo, spavamo. Kako se nosiš sa specifičnim kaosom takvog načina života? Pronalaziš li kreativnost u veselom neredu? 

Moram priznati da sam osoba od kaosa. Oduvijek najbolje funkcioniram u šarenom, nabacanom interijeru, moj dom nikada nije bio elegancija minimalizma. Tako da mi ovaj duži boravak u domu uz sve te kaotične posljedice nije teško pao. 

  • Koje su najzabavnije situacije koje su se izrodile iz vašeg kućnog nereda? 

U lockdownu sam smišljala razne akcije da zabavim djecu. Najdraže su nam bile intervencije u prostoru. Moji obožavaju lasere koje radimo selotejpom. Doslovce se cijeli boravak izlijepi od poda do stropa. Puno mojih prijatelja je dobilo slom živaca kad su vidjeli kako je taj kaos izgledao. 

  • A kako postižeš red? 

Natjeram se. Najčešće netom prije muž doputuje iz Beograda, on je čistunac, a ja kao na vašaru odgajana. Tad se prisilim da sredim cijelu kuću, znam koliko je to njemu važno. Baš me spašava Philips SpeedPro Max Aqua bežični usisavač koji ujedno i briše podove s čijim jednim punjenjem mogu usisati cijeli stan.

Ida Prester Philips SpeedPro Max Aqua
  • Kako dijelite kućanske poslove među sobom? Jesu li Roko i Rio uključeni u raspodjelu zadataka? 

Zasad pospremaju samo svoje igračke i odjeću. I s tim je teška borba, vidjet ćemo dalje što ćemo kad taj prvi level savladaju 🙂 

  • Na tapeti su samo negativne strane lockdowna i produženog boravka u kući, no mnogima je upravo ova nepredvidiva situacija donijela lijepe trenutke s obitelji, povezanost, više zajednički provedenog vremena. Koje su vam najdraže kućne akcije koje ste radili svi zajedno? 

Spomenula sam lasere, bilo ih je još dosta. Kućni bend, kad smo sve lonce i poklopce iz ormara stavili po podu i lupali. Zatim kućni poligon, kad smo izlijepili cijeli stan trakama koje se slijede do cilja. Smišljali smo razne prepreke i zadatke po putu, bilo je stvarno jako zabavno. Mislim da je klincima to razdoblje bez škole i vrtića bilo najljepše u životu. Napokon su imali mamu i tatu samo za sebe, a ništa nisu kužili zašto je to tako. 

  • Koje lijepe uspomene ćeš ponijeti iz posljednjih 12 mjeseci? 

Druženje s klincima. Nikad vise nećemo provoditi toliko vremena obiteljski jedni s drugima. Da nije korone, opet bi konstantno putovala, nastupala, radila.. propustila bi cijeli jedan život koji mi se odvija pred nosom. Samo uz pomoć malo mašte u vlastitoj sobi možeš izgraditi sasvim novi intimni svijet. 

Više o bežičnom usisavaču Philips SpeedPro Max Aqua doznajte na linku.

Foto: PR

Preporuka

Zatvori