Ovog ljeta putujemo drugačije, udobnije i otkačenije – idemo na road trip

Ovog ljeta putujemo drugačije, udobnije i otkačenije – idemo na road trip

Visoke temperature koje su nam pristigle sa službenim početkom ljeta motivirale su nas da tijekom narednih tjedana organiziramo nekoliko malih weekend getawayja – idealnih da se rashladimo na nekoj od divnih skrivenih plaža ili bajkovitih destinacija o kojima vam svakodnevno pišemo. Posljednjih smo godinu i pol dana otkrile da je roadtrip automobilom jedna od najzabavnijih vikend avantura, a dolaskom ljeta i godišnjeg odmora, imamo čitav popis šarmantnih gradića u Istri, Dalmaciji, ali i unutrašnjosti Hrvatske koje planiramo posjetiti.

U roadtrip smo se zaljubile jer nam omogućava da stanemo na raznim usputnim lokacijama koje nam zapnu za oko, a u našem se vlastitom automobilu najbolje zabavljamo. Čavrljanje o svakojakim temama s prijateljicama, pjevanje u glas, glazba po našem guštu i potpuna komocija samo su neke od prednosti putovanja automobilom.

Ljetni roadtrip podižemo na novu razinu jer narednih tjedana vikendima, a zatim i na godišnjem odmoru, putujemo u novom Hyundai BAYON modelu automobila. Iz urbanih gradskih kulisa, u koje se također izvrsno uklapa, ovaj moderni crossover SUV odlično će nas provesti i po raznim skrivenim lokacijama u Hrvatskoj.

Crossover sa stilom i potpunim komforom

Hyundai automobile oduvijek preferiramo zbog udobnosti i značajki, ali novi model BAYON izdvaja se među njihovim SUV automobilima zahvaljujući nekolicini pametnih tehnologija, prostranoj unutrašnjosti i dizajnom zbog kojeg nam je odmah zapeo za oko.

Ovog ljeta uz Hyundai BAYON nastajat će i najljepše fotografije s ljetnog roadtripa. Specifičan je po tzv. Sensuous Sportiness dizajnu zbog čega je istovremeno vrlo cool, sportski i ležeran, a zadržava eleganciju zahvaljujući uskim LED prednjim svjetlima, oštrim bočnima linijama i stražnjim svjetlima koje su povezane crvenom linijom.

Mogle smo birati između čak 9 vanjskih boja i kombinacija na krovu, ali posebno se istaknula ova nova, Mangrove Green Pearl boja.

Prije putovanja Hyundai BAYON automobilom uvijek se kao potencijalni problem javljao prostor odnosno hoćemo li imati dovoljno mjesta za prtljagu. Bez obzira putujemo li na dva dana ili dva tjedna, nekako uvijek uspijemo ponijeti više stvari, konkretnije modnih kombinacija i gadgeta, no što je potrebno. Srećom, BAYON se odlikuje prtljažnikom velikog kapaciteta, čak 411 litara, ali i poklopcem koji lako možemo spremiti iza stražnjeg sjedala i tako dobiti dodatan prostor za kofere. Bez obzira hoćemo li se ovog ljeta odlučiti za getaway weekend s prijateljicama ili za obiteljski odmor, u automobilu je udobno sjediti i sprijeda i na stražnjem sjedalu jer BAYON imam mnogo prostora za noge pa nema neudobnog stiskanja.

Unutrašnji dizajn jednako je ugodan oku zahvaljujući elegantnoj kontrolnoj ploči, digitalnom zaslonu na touch i izuzetno lijepim naglascima u dizajnu i ambijentalnim svjetlima za opuštajuću atmosferu.

Siguran, ali i totalno otkačeni ljetni roadtrip

Putovanje do svake ljetne destinacije prije svega treba biti sigurno, a tu će nam sigurno od koristiti biti napredni sustav Hyundai SmartSense koji pomaže vozaču predvidjeti opasnosti i spriječiti ih. Od pomoći za praćenje prometnih traka, izbjegavanja sudara u mrtvom kutu preko tempomata do pomoći za izbjegavanje stražnjeg bočnog i frontalnog sudara.

Potpuno osigurane, naš ljetni roadtrip u BAYON-u bit će utoliko jednostavniji i zahvaljujući Bluelink sustavu.

Puno vremena (a ponekad i živaca) tijekom putovanja gubimo na pronalazak informacija o gužvi u prometu, najbržim rutama, parkiranju ili cijenama benzina. Blulink je super sustav Hyundaijevih LIVE usluga preko kojeg možemo doznati sve to u nekoliko minuta, a automobilom možemo upravljati putem mobitela ili glasom! Primjerice, jednostavno, između ostalog, možemo reći kako želimo podesiti klimu.

Da male stvari puno znače na putovanjima znamo kad nam iznenadno zazvoni lampica za gorivo ili kad se gubimo po nepoznatom parkingu dok tražimo automobil. BAYON nudi nekoliko baš cool značajki kao što su ‘nađi moj auto’, daljinsko zaključavanje i otključavanje vrata, status vozila i dijagnostiku, a budući da ima blago hibridni motor odlična je vijest što štedimo gorivo, novac, a i smanjujemo štetne emisije.

Ne sumnjamo da, kao i mnoge druge žene, često u automobilu na putovanju nosimo čitav mali ured – laptope, punjače, slušalice i slično. Pritom nam BAYON nudi nekoliko jako korisnih značajki kao što su:

  • bežično punjenje mobitela
  • brzo i lagano povezivanje s mobitelom
  • više USB priključaka

Naravno, ljetni roadtrip ne prolazi bez dobre glazbe koja će zaokružiti cijelo putovanje. Navinut ćemo je na BOSE zvučnom sustavu s čak osam zvučnika uz koje će omiljeni glazbeni hitovi upotpuniti atmosferu na ljetnom odmoru do kojeg odbrojavamo!

Foto: Imhotep productions

Učitati još
Zatvori