Humanitarno društvo Mali zmaj pomaže najranjivijima – djeci

Humanitarno društvo Mali zmaj pomaže
najranjivijima – djeci

mali-zmaj_3

U ovim trenutcima i godini iza nas, koja nam je donijela više lošeg nego dobrog, pokazali smo koliko veliko srce imamo. Ljudi diljem Hrvatske ujedinili su se kako bi svi skupa mogli pomoći Petrinji, Sisku, Glini i ostalim mjestima pogođenim strašnim nedavnim potresom. Ponovo smo pokazali kako svi skupa, kad se ujedinimo možemo napraviti puno. No, osim u ovakvim situacijama brojni pojedinci i udruge djeluju stalno i svojim radom pomažu najugroženijima kroz cijelu godinu. Jedno od njih je i Humanitarno društvo Mali zmaj. Svojim transparentnim radom i predanošću naveliko su poznati, pogotovo kod onih najugroženijih skupina kojima redovito pomažu – djeci.

Cilj je uveseliti djecu

Društvo „Mali zmaj“ započelo je kao mali interni projekt nekolicine prijatelja u prosincu 2009. godine. Iz želje da uvesele što veći broj djece i pomognu onima kojima je to najpotrebnije njihovo djelovanje je počelo obuhvaćati sve širi krug ljudi. Akcije su počeli objavljivati na nekim internet okupljalištima i iznenadio ih je velik odaziv. Nakon nekoliko manjih ali uspješnih akcija, koje su bile neslužbene i neformalne, pokazala se potreba za registracijom udruge i malo ozbiljnijim pristupom – i tako sada djeluju, već desetu godinu zaredom.

mali_zmaj

Humanitarka za potresom pogođena područja

O njihovim projektima i programima čitajte više na njihovim web stranicama, a možete se uključiti i u humanitarnu akciju za potresom pogođena područja. Ovo društvo koje radi za poboljšanje kvalitete života siromašnih i nezbrinute djece pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih i materijalnih sredstava. Informacije za doniranje njihovom Fondu za pomoć obiteljima u Sisku, Petrinji i okolici potražite ovdje, a materijalne donacije moguće je ostaviti u njihovom prostoru u Našičkoj 3 u Zagrebu od 17.00 do 21.00.

Učitati još
Zatvori