Hrvatski veganski slatkiši

Hrvatski veganski slatkiši

vruća čokolada

@evakosmasflores

Mnogi vegani koji prakticiraju takav način života i prehrane nađu se često u nezavidnoj situaciji kada žele kušati industrijski slatkiš. Naravno, da su ‘home made’ praline najbolja opcija, no često zbog pomankanja vremena ili čisto iz trenutno potrebe za slatkim, nađete se u redu između polica nekog supermarketa čitajući popis sastojaka, posve zbunjeni je li je aroma navedena u sastavu veganska ili ne. A još češće se desi da nakon nebrojenog slatkiša s navedenim mlijekom, mlijekom u prahu ili sirutkom u sastavu odustanete, frustrirani od potrage.

Donosimo osnovni popis slatkiša domaće (jer ipak volimo kupovati hrvatsko!) industrijske proizvodnje od kojeg možete krenuti. Naravno, pravi popis je mnogo dulji, no vjerujemo da će ovi slatkiši utažiti vašu želju za slatkim, a činjenica da nemaju ništa životinjsko u sastavu umirit će vašu savjest te ćete doslovno moći bezgrešno uživati u omiljenim keksima, čokoladama, pralinama i bombonima.

15774775_1602142433133133_7287033051200360369_o

Brend Adria u svojoj ponudi ima almond fig cakes, rahat lokum i čokolade s lavandom, naračom, pinjolima i rogačem koje su veganske. Mali industrijski pogon iz Istre, Delicia donose Maslinix čajno pecivo, Zobelix kekse, Chocolix integralno čajno pecivo s kapljicama tamne čokolade i Integralix integralno čajno pecivo koje će odlično pristajati uz jutarnju šalicu kave ili čaj. A ako ste odlučili sami napraviti kolač imajte na umu da su Dorinina čokolada za kuhanje i tamna čokolada sa steviom veganski izbor.

Kandit na tržište u skoro sve trgovine donosi Laringo tvrde bombone, Saga nugat deliciju, Prestige tamnu čokoladu s bademom i narančom, čokoladu za kuhanje i Mentol original bombone. Koestlin na police trgovina stavlja veganske slatkiše: Breakfast Biscuits – Coconut and Choco, Princeza integralna, Princeza kakao, čajne kolutiće, Vafel proizvod – nougat, Vafel proizvod s čokoladom, napolitanke s kakaom, napolitanke s rumom i vafel proizvod s lješnakom.

1963141519_ace24148ce_b

Najveći domaći proizvođač slatkiša Kraš donosi neke od svojih kultnih proizvoda, oduvijek s veganskom recepturom. To su 505 s crtom, Bajadera, Batons, FRONDI maxi limun, Fontana desert, Griotte desert, Harmony bombonijera, Napolitanke chocolate cream, Napolitanke hazelnut, Napolitanke nougat, Napolitanke rum, Rumko, Sara napolitanke lješnjak, Sara vafel s limun kremom, Sara vafel s okusom kave, Čokolada naranča i Čokolada sa 60% kakaa, dok proizvođač i brend Mikado u svojoj ponudi ima odličnu čokoladu s brusnicom i 72% kakaa, čokoladu s integralnom rižom i čokoladu sa 72% kakaa.

kras-1

Nadamo se da će vam ovaj popis pomoći u idućem shoppingu ili, još bolje, kada vas uhvati neopisiva želja za slatkim!

T.R.

Foto: Instagram, Screenshot

Učitati još
Zatvori