Hrvatski dizajnerski brend osvojio čak tri prestižne nagrade

Hrvatski dizajnerski brend osvojio
čak tri prestižne nagrade

VAU 00009

Trostruko nagrađeni hrvatski brend VAU

VAU, nedavno lansiran brend uporabnih svakodnevnih predmeta od metala, dobio je međunarodno priznanje za dizajn i proizvodnju: – German Design Award. Ovu iznimno respektabilnu međunarodnu nagradu za dizajn dodjeljuje Njemačko vijeće za dizajn. Odluku o nagradama donose cijenjeni međunarodni stručnjaci s područja dizajna selektirajući za nagradu proizvode čiji autentičan dizajn i kvalitetna izvedba doprinose razvoju industrije dizajna u Njemačkoj i svijetu. Međunarodni žiri stručnjaka nagradio je VAU za čak tri proizvoda iz njihove prve kolekcije. Nagrada German Design Award – Pobjednik 2018, dodijeljena je dizajnu otvarača za boce Triangle te otvaraču za pisma Curve, dok je dizajnu svijećnjaka Circular dodijeljeno Posebno priznanje – German Design Award 2018.

Otvarač za boce Triangle dizajniran je u formi uspravnog trokuta koji simbolizira stabilnost i uzemljenost, dodatno naglašenu masivnom bazom. Odnos punog volumena i praznog prostora tvori nekoliko trokuta, usklađujući funkcionalnost i estetiku. U funkciji otvarača za boce koristan je alat, a zahvaljujući skulpturalnoj formi ujedno i personalizira prostor.

VAU 00002

VAU 00003

Otvarač za boce, otvarač za pisma & svijećnjak

Dizajn otvarača za pisma Curve ukazuje na dualnost prirode, poigravajući se odnosom mekane drške i oštrice, ovdje postavljenim u sklad. Njegova minimalistička forma pravilne je geometrije. Kvadrat prelazi u trokut uz jedini mekani detalj – krivulju koja povezuje te dvije forme.

Svijećnjak Circular dizajniran je u formi koncentričnih krugova tako da simbolizira univerzalni princip širenja prirode, iz sredine prema beskraju, a ujedno i kretanje prema središtu. U samom središtu objekta simbolički je smješten plamen, dok se oko njega nalazi dinamična kompozicija koncentričnih kružnica. Mekani krugovi u oštrim se slojevima penju prema izvoru svjetla, koncept inspiriran arhitekturom zigurata. Proizvod je dostupan u dvije veličine, s obzirom na mogućnost upotrebe dviju vrsta svijeća – lučice ili uspravne svijeće.

VAU 00005

VAU 00006

VAU 00007

VAU 00008

Cjelokupnu kolekciju potpisuje VAU dizajn tim, a inspirirana je univerzalnim simbolima koji se protežu kroz sve aspekte života. Apstraktni simboli pretočeni su u konkretne proizvode, proizvedene od masivnog metala, kombinacijom tradicionalnih i modernih tehnologija te finom ručnom obradom majstora u proizvodnji. VAU proizvodi pozivaju nas da usporimo, uživamo u svakodnevnim ritualima, prepoznamo ljepotu malih stvari koje nas okružuju te da ulažemo u odnose koji su nam važni.

Više o VAU proizvodima saznajte na vau.hr.

VAU 00010

VAU 00011

VAU 00012

Učitati još
Zatvori