Predivan hotel u blizini Bohinjskog jezera kao stvoren za zimski odmor
Predivan hotel u blizini Bohinjskog jezera kao stvoren za zimski odmor

Predivan hotel u blizini Bohinjskog jezera
kao stvoren za zimski odmor

Bohinj je jedno od najljepših mjesta u susjednoj nam Sloveniji i jedna od omiljenih destinacija mnogim turistima koji traže ne tako daleke destinacije za izlet. Predivno Bohinjsko jezero već na prvi pogled izgleda očaravajuće. Stoga ćete svakako uživati u šetnji oko jezera, tijekom koje ćete uhvatiti predivne prizore.

Bohinjsko jezero

Inače, Bohinjsko jezero je u sastavu Triglavskog nacionalnog parka i najveće je stalno prirodno jezero u Sloveniji. Osim prirodnih ljepota, ovdje ćete uživati i vrhunskoj ponudi jela kao i smještaja. Jedno od tih mjesta je i Hotel Bohinj koji je u potpunosti renoviran u 2021. Hotel je okružen prirodom, a iz njega se pruža pogled na veličanstveno Bohinjsko jezero koje je udaljeno 200 m i na najviši planinski vrh Julijskih Alpa – Triglav. Ovdje ćete svakako uživati u miru i opuštajućem odmoru.

Ovo je mjesto idealno za zimski izlet kao i za sve ljubitelje aktivnog odmora jer se u blizini nalazi i skijalište Vogel-Bohinj. Nakon cjelodnevnog razgledavanja i svih aktivnosti, svakako se želimo dobro opustiti i odmoriti.

Hotel Bohinj

Hotel Bohinj u svim godišnjim dobima nudi utočište u zagrljaju prirode, a prava je zen-oaza za sve ljubitelje planina, jezera i rijeke. Smješten je u neposrednoj blizini spremišta za čamce, plaža, mini golfa i zabavnih sadržaja, stoga ćete sigurno pronaći ono što vas opušta.

Udobne sobe i predivan pogled

Hotel nudi dvije vrste hotelskih soba. Od standardnih dvokrevetnih soba s mogućnošću pomoćnog ležaja do hotelskih apartmana, koji se sastoje od dnevnog boravka s kaučom na razvlačenje i velike spavaće sobe. Udobne sobe hotela imaju tuš ili kadu, radio, telefon, sef, sušilo za kosu. Većina hotelskih soba ima balkon ili terasu.

U sklopu Hotela Bohinj nalazi se restoran i bar, vrt s prekrasnom terasom, spremište za skije, iznajmljivanje bicikla, dva teniska igrališta, WiFi i parkiralište. Hotel je to koji donosi novu priču u lokalnu sredinu i namijenjen je onima koji vole uživanje, ali i svim ljubiteljima prirode.

Interijer

Interijer hotela sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Naime dizajneri interijera posvetili su puno pažnje detaljima. Sobe su uređene pomno biranim, ekološki prihvatljivim materijalima među kojima prevladava drvo ariša koje sobama daje poseban ugođaj. Hotel Bohinj je utjelovljenje jezerskog i alpskog krajolika po kojem je hotel dobio ime, te spoj bogate lokalne tradicije i povijesti. Povezan je i s četvoricom hrabrih muškaraca koji su se prvi popeli na Triglav – u parku ispod hotela nalazi se njima posvećen spomenik.

Gastro ponuda

Odličan buffet doručak uključen je u cijenu, a što se tiče hrane, ona je obogaćena sezonskim i tradicionalnim slovenskim namirnicama.

Ruralna soba

Zaželite li se malo topline bohinjskog okoliša, možete predahnuti u ruralnoj sobi u kojoj se spajaju tradicija i drvo koji doprinose toplini i umiruju dušu. Tu se svakako možete družiti u ugodnoj atmosferi.

Wellness i saune

Opustite se u wellness tretmanu ili uživajte u sauni. Finska i turska sauna omogućit će vam da se odmaknete barem nakratko od stresa i ubrzanog načina života. Nakon saune možete se rashladiti uz ledenu fontanu ili uskočiti u masažni bazen. Privatni dio wellnessa osmišljen je tako uživate u potpuno odvojenom prostoru za dvoje gdje možete uživati u blagodatima finske saune.

Znamo da ništa nije bolje nakon cjelodnevnog skijanja, planinarenja ili drugih aktivnosti od opuštanja i regeneracije mišića. Za savršen kraj dana, prepustite se vještim rukama masažera i oslobodite svoje tijelo od stresa.

Slana soba

Ambijent ove prostorije privlači na prvi pogled. Međutim, ona ima mnoge dobrobiti i za zdravlje. Boravkom u slanoj sobi, djelotvorno se tretiraju respiratorni i dermatološki problemi, a pozitivno utječe i na imunitet. Također, slana soba umiruje neurološki sustav te opušta i sprječava niz drugih oboljenja.

Foto: Instagram (@hotel.bohinj)

Učitati još
Zatvori