Pomama za ovim automobilima itekako je opravdana, a otkrivamo vam i zašto

Pomama za ovim automobilima itekako je
opravdana, a otkrivamo vam i zašto

Pri odabiru novog automobila tržište danas nudi bezbroj mogućnosti, ali u posljednje vrijeme posebno se ističe rastuća popularnost hibridnih modela. Posebice u gradskim područjima, vozači hibrida uzor su zajednice dok ostali tek planiraju ‘proguglati’ o kakvim je vozilima riječ. Jedni za upravljačem štede novac i gorivo te doprinose očuvanju okoliša dok klasični benzinci i dizelaši imaju veće troškove održavanja, česti su posjetitelji benzinskih postaja i u konačnici ne čine dobro planeti. 

Pomama za hibridima definitivno je opravdana, a među top razlozima zašto ih odabrati ističu se njihove tri nesumnjive prednosti. Japanski gigant Toyota, koji već više od 20 godina uživa vodeći položaj na području tehnologije hibridnih vozila, kao prvi razlog navodi veliku uštedu goriva.  

Sve što nam hibridni automobili pružaju

Pravi hibridni automobili koriste dva pogonska izvora – klasični motor i elektromotor, koji rade neovisno jedan o drugome ali i u sinergiji. Za punjenje baterije koja pokreće e-motor nije potrebna utičnica, već se baterija automatski puni iz benzinskog motora ili pri svakom kočenju, usporavanju te puštanju papučice gasa. Dakle, svaki put kada zakočite, baterija se dopuni što je idealno za gradsku vožnju tijekom koje više od 50% vremena vozite ”na struju” koju je vaš automobil sam proizveo. Preciznije, o dosegu Toyota hibrida ne morate brinuti!  

Toyota Corolla

Drugi razlog su niski troškovi redovnog održavanja. Naime, Toyota hibridi nemaju mehaničke komponente kao što su spojka, alternator ili elektropokretač – dijelovi koji ne postoje, ne mogu se trošiti ili pokvariti te ih ne morate održavati. Također, dijelovi koji su ”potrošni”, poput kočionih pločica, troše se mnogo manje jer hibrid nastoji kočiti motorom kako bi pohranio što više energije u bateriju, te je kasnije koristio za vožnju. 

Toyota Yaris

Treći, i često odlučujući argument za kupnju hibridnog vozila, definitivno je izvrstan omjer cijene i vrijednosti, ali i činjenica da hibrid zadržava visoku vrijednost u čitavom svom životnom vijeku. 

Toyota hibridi predstavljaju investiciju bez rizika jer su tražena roba. Nisu skuplji od usporedivih benzinskih ili dizelskih modela, pouzdani su i gotovo da se ne kvare, a tradicionalno osvajaju najviše ocjene na  testovima sigurnosti. S Toyota hibridom serijski dobivate i automatski mjenjač – inače poprilično skupu nadoplatu za ugodniji način vožnje nakon kojega više nikada nećete pomisliti vratiti se na staro. 

Toyota C-HR

Svakim smo danom svjesniji naše odgovornost za očuvanje okoliša i smanjenjem razine stakleničkih plinova te drugih štetnih tvari i čestica iz zraka. Odabir Toyota hibridnog vozila zapravo je i veliki doprinos očuvanju okoliša. Hibridna vozila ispuštaju vrlo nisku razinu CO2 te uopće ne emitiraju kancerogene čestice Nox. Hibridi su veoma tihi pa nas pošteđuju i buke koja se u urbanim zonama itekako može smatrati onečišćenjem.  Stoga svaki put kada vidite vozača koji je odabrao Toyota hibrid, budite svjesni kako on uvelike doprinosi stvaranju čišćeg i tišeg okruženja za sve nas.  

Toyota Camry

Era hibridnih vozila započela je još 1997. godine serijskom proizvodnjom Toyotinog revolucionarnog Priusa. Danas je ova hibridna obitelj znatno proširena pa trenutačno Toyota nudi pet modela s hibridnim sustavom i baterijama razvijenim da traju koliki je i životni vijek samog automobila, što je često mnogo dulje od  10 godina – koliko traje jamstvo na hibridnu bateriju. Ovaj revolucionarni potez prepoznalo je više od 15 milijuna vlasnika Toyota hibrida diljem svijeta. Da nije riječ samo o eko fanaticima dokazuje činjenica da su Toyota hibridi, zbog svojih prednosti i velike pouzdanosti, omiljeno radno vozilo  brojnih taksista u zapadnoeuropskim državama – inače poznatih po tome da pri kupnji novog prijevoznog sredstva moraju voditi računa o racionalnim argumentima i isplativosti investicije.  

Toyota Camry

U hrvatske salone početkom prosinca stigla je najnovija, četvrta generacija Toyote Yaris – najprodavanijeg europskog i hrvatskog modela ove renomirane japanske kompanije. Konstruiran tako da ponese titulu najsigurnijeg malog automobila na svijetu novi Yaris, pravo čudo hrvatskog dizajna, osmislio je Slavonac Mario Majdandžić te instantno izazvao globalno oduševljenje redizajniranim modelom – sada bržim, sigurnijim, štedljivijim i još boljim za okoliš. Riječ je o savršenom gradskom automobilu koji je u prethodne tri generacije već prepoznalo i vozi više od 17.000 hrvatskih vozača.  

Toyota Highlander

Što se tiče lepeze Toyota hibrida, ljubitelji sportske vožnje također nisu izostavljeni jer s predstavljanjem nove Toyote Corolle Hybrid 2,0 ukupne snage 180 ks, dinamika vožnje dodatno je naglašena te se brzina od 100 km/h postiže za svega osam sekundi. Elegancija nove poslovne  limuzine Camry osvojit će ljubitelje klasičnih linija, koje raduje što se Camry vratio na europsko tržište nakon punih 15 godina izbivanja i to u hibridnoj izvedbi. Štedljivi i planetarno popularni SUV modeli, Toyota C-HR i legendarni RAV4, oduševljavaju hrabrim dizajnom, pametnom multimedijom i besprijekornom kvalitetom unutrašnjosti. Na europskom tržištu uskoro će po prvi puta biti dostupan najveći Toyotin SUV, a nudit će se isključivo inačica s hibridnim pogonom. Highlander je već desetljećima iznimno popularan u SAD-u, Japanu i Australiji. S čak sedam sjedala ovaj prostrani i impresivan terenac osvaja i najduljim prostorom za prtljagu u svojem segmentu te kapacitetom prtljažnika od čak 1.909 litara. 

Toyota RAV4

Stoga, neka vaše prvo sljedeće putovanje bude upravo za upravljačem hibridnog modela s kojim ćete štedjeti vrijeme i novac, te niskim emisijama CO2, uz pomoć Toyote, zaštititi planetu Zemlju. 

Više informacija možete saznati u Toyota salonima diljem zemlje ili posjetite web stranicu.

Učitati još
Zatvori