Hemingway lounge bar otvorio vrata svog restorana

Povodom okruglog 10. rođendana, kultni Hemingway lounge bar u lipnju je doživio potpunu transformaciju i osvanuo u sasvim novom ruhu, no ugodnim iznenađenjima od strane menadžmenta još uvijek nema kraja – novost je Hemingway Bar & Bistrot, koji se smjestio na istoj adresi.

Hemingway restoran2

Sve Zagrepčane koji su dosad sa zadovoljstvom ispijali kavu i brunchali u svom omiljenom baru s pogledom na Hrvatsko narodno kazalište, zainteresirat će novi restorantski koncept poznatog loungea, koji na gradsku gastro scenu donosi neodoljivi dašak talijanske, francuske i španjolske kuhinje, ali i zagrebačkih autohtonih recepata.

Hemingway restoran 4

Beefsteak s cilantrom

U šarmantnom retro interijeru koji je oda tradicionalnim francuskim bistroima prošloga stoljeća, gosti odsad mogu uživati u raskošnom jelovniku ‘A Moveable Feast Journal’, kreiranom u stilu dnevnih novina. Njegov naziv nije slučajan, jer riječ je o poznatom djelu Ernesta Hemingwaya, u kojem je autor detaljno dokumentirao doživljaje svojih lutanja po pariškim restoranima.

Hemingway restoran

Francuska juha od luka

Jelovnik će se mijenjati u skladu sa sezonama, a aktualno izdanje jesen/zima donosi neizostavne mesne i riblje specijalitete, klasike poput ‘Ajngemahtec’ juhe, rižoto od pačjih prsa i vrganja te onaj od buče koji će bez sumnje zadovoljiti vege zajednicu. Dodatni plus koji ovaj novi bistro ističe iz mase, svakako je pažljivi izbor lokalnih namirnica sa zagrebačkog Dolca, koje kuhari u Hemingwayu svakodnevno pripremaju s osobitom pažnjom i ljubavlju. Za kraj, nemojte propustiti isprobati Bloody Mary s domaćom salsom ili homemade poslasticu sa smokvama u prošeku.

Hemingway restoran 6

Hemingway restoran 5

Hemingway restoran3

Foto: Hemingway Bar & Bistrot

0