Hello FQ: Kad se žene povežu događaju se dobre i velike stvari

Hello FQ: Kad se žene povežu događaju
se dobre i velike stvari

Žene su rođeni “povezivači”; mnoge od nas imaju jaku, biološku želju za spajanjem. Kad povezujemo ljude, razina oksitocina (hormona odgovornog za osjećaj sreće i ključnog pri zaljubljivanju) neslućeno raste, a kortizol (hormon stresa) se strmoglavljuje.

Tu su i brojna znastvena istraživanja koja pokazuju kako su povezivanja dobra i za posao. Jer kad se osjećamo dobro zbog veza s ljudima – svi mi, ne samo žene – puno smo kreativniji, produktivniji i vjerniji.

Isto tako moramo znati kada ostaviti tehnologiju po strani i sastati se s nekim uživo, jer to je jedini pravi način kako iskoristiti ljepotu povezanosti. Previše puta nas ponese križanje i ispunjavanje raznih lista i onda svoju dragocjenu pauzu provedemo zgrbljeni nad svojim radnim stolovima. Skrolamo i lajkamo (i osjećamo se produktivno) umjesto da iskoristimo to vrijeme za druženje uživo – s pravim ljudima s kojima se stvaraju veze. Jer samo tako možemo se približiti našim ciljevima.

No ponekad zaboravimo. Tu onda uskaču pravi prijatelji – odvlače nas od mobitela i laptopa, vode nas na super ručkove ili neki event kako bismo se ponovo našli među ljudima. Oni pravi, koje vrijedi zadržati, neće htjeti čuti previše izgovora, nego će se pobrinuti da se družimo. Poznanstva i veze, prijateljstva, druženja i iskustva ono su što se broji na kraju puta.

A pazite sad ovo: ima toliko ludo sposobnih i pametnih žena koje rade nevjerojatne poslove da ne trebamo gledati u zvijezde za inspiraciju.

Očarana sam količinom svih predivnih žena koje predvode promjene kako bi nam pomogle da stvaramo moćne veze i preskačemo prepreke koje nam se nađu na putu. I ne zaboravite, kad se žene povežu događaju se dobre i velike stvari 🙂

Andrea Štimac, HelloFQ

Foto: Marko Grubišić

Učitati još
Zatvori