Guinness Stout s razlogom je najomiljenije pivo na svijetu
Guinness Stout s razlogom je najomiljenije pivo na svijetu

Guinness Stout s razlogom je
najomiljenije pivo na svijetu

S tradicijom dužom od 260 godina, jednom od najmodernijih I najdjelotvornijih pivovara na svijetu I tehnikama I sustavima svjetske klase za proizvodnju piva, Guinness je prepoznatljivo pivo I brend diljem svijeta. Uvozi se iz St James’s Gatea, Dublin – izvornog mjesta porijekla Guinnessa.

Ovaj tamni irski stout nastao je u pivovari Arthura Guinnessa na St. James’s Gateu, u Dublinu 1759. godine. Jedan je od najuspješnijih svjetskih alkoholnih brendova, koji se proizvodi u gotovo 50 zemalja, a dostupan je u više od 120 zemalja.

Savršeno točeni Guinness, omiljeni pub i prepoznatljivi ritual točenja u dva dijela – iskustvo je koje većina ljubitelja Guinnessa dijeli. Strpljivo čekanje I odbrojavanje 120 sekundi koliko je potrebno da se Guinness slegne te prvi gutljaj koji donosi nijanse kave i tamne čokolade koje dolaze od prženog ječma te kremastu teksturu koja nastaje zahvaljujući jedinstvenom korištenju dušika.

Kako bismo pružili mogućnost uživanja u ovom pivu I van pubova, donosimo “savršeno točeni Guinness” u hladnjake u vašim domovima. Limenke smo opremili sitnim plastičnim “uređajem”, koji istovremeno oslobađa smjesu piva i dušika, zbog čega nastaje pravi val mjehurića. Ulijevanjem u čašu, ti mjehurići oblikuju slavnu bijelu pjenu, što u vaš dom donosi ugođaj savršeno natočene krigle iz puba.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori