‘Green River Fest’ oživljava atraktivnu zagrebačku lokaciju
‘Green River Fest’ oživljava atraktivnu zagrebačku lokaciju

‘Green River Fest’ oživljava
atraktivnu zagrebačku lokaciju

Život će se, barem nakratko, vratiti uz zagrebačku Savu. Danas kreće još jedan Green River Fest, festival koji na obale rijeke donosi bogat ljetni program koji će trajati sve do 2. listopada. Ovo će biti treće izdanje najzelenijeg festivala, kako ga od milja zovu organizatori, smještenom kod Hendrixovog mosta. Kako su naglasili, Green River reupotrebljava prošlost, reducira sadašnjost i reciklira budućnost. Green River nova je generacija festivala, koji predstavlja iskorak u smjeru održive budućnosti te promovira i potiče razvoj zelenog turizma u našem gradu.

Vraćanje života uz rijeku

Želja organizatora, udruge Priroda za sve, bila je upravo vratiti život u ovaj nepravedno zapostavljeni dio grada. Poznato je kako brojni svjetski gradovi ‘žive’ na obalama rijeka, gdje se odvija velik broj aktivnosti. Sada će, barem nakratko, tu priliku dobiti i Zagreb. Sam festival započinje jednom glazbenom poslasticom. Riječ je o koncertu grupe Stampedo koji je na rasporedu ove srijede od 20:20 sati. Do jeseni ćemo moći posjetiti brojne radionice, izložbe, predavanja, gastro priče i sportske aktivnosti.

Radionice, izložbe, druženja

Prva gošća koja će ove godine otvoriti radionice je Kornelija Benyovsky Šoštarić, popularna Vrtlarica i autorica nekoliko knjiga. Ona će danas, od 19 sati, s posjetiteljima podijeliti korisne savjete o uzgoju biljnih kultura i izradi mini vrtova.

Ljubitelji kvizova na svoje će doći već ove nedjelje, kada je na rasporedu prvi od niza glazbenih i filmskih kvizova Sluha i igara, by Marina Orsag i Sanja Pandurić. Desetak street art umjetnica također priprema izložbu nazvanu Život na rijeci. Ljetne večeri također ćete moći začiniti i gledanjem filmova pod zvijezdama, a tu je i ART BAZAAR, kutak namijenjen mladim umjetnicima koji će izlagati svoje radove.

Novitet ove godine je program nazvan Silent party Before Sunrise. Koncept je sljedeći – dočekujete sunce uz rijeku, a potrebno je ponijeti svoje slušalice, odabrati jednog od tri DJ-a i dočekati jutro na ovoj atraktivnoj lokaciji. Radnim je danom festival otvoren od 18 sati, a program možete pratiti na službenoj Facebook stranici festivala. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori