Glavni trend u influencers marketingu je videosadržaj

Glavni trend u influencers
marketingu je videosadržaj

Ella Dvornik

Jučer je u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održano treće izdanje jedine hrvatske konferencije o blogerima i influencerima, DIABLOG. Konferencija je okupila tristotinjak gostiju, a održano je niz zanimljivih predavanja, prezentacija, radionica i okruglih stolova.

Završilo treće izdanje DIABLOGA

Rezultati najnovijeg istraživanja o hrvatskoj blogerskoj i influencer sceni pokazali su kako su kreatori sadržaja sve zreliji, uz brigu o vlastitim online kanalima velika većina (61%) ima i stalan posao, te su visoko obrazovani (75%). Njih 40% kontinuirano surađuje s jednim brendom i prosječno zarađuju manje nego što su zarađivali prošle godine (63% do 3.500 kn), što znači da je na sceni puno novih lica i da do izražaja sve više dolaze tzv. microinfluenceri.

Nataša Lujanac (NIVEA) i Maša Zibar

Ono na čemu bi trebali više poraditi je proaktivnost u suradnji s brendovima, jer ih čak 70% čeka da im se brendovi sami javi. Kao glavne trendove ispitanici su istaknuli videosadržaj, podcast i Instagram TV.

Nagrade blogerima

Na konferenciji su proglašeni najbolji blogeri u kategorijama moda, ljepota, gastro i putovanja, dodijeljeno je posebno priznanje za najveći iskorak u protekloj godini, proglašena Nova zvijezda, najinfluencer i najbolji brendovi za suradnju s blogerima.

Matea Frajsberger i Lucija Kontić

Matea Frajsberger i Lucija Kontić

Nagrađeni su:

NAJBLOGER
1. Moda: Lucija Kontić
2. Ljepota: Maša Zibar
3. Gastro: Sanja Mijac
4. Putovanja: Kristijan Iličić

NAJISKORAK: Ines Šitum
NAJINFLUENCER: Ella Dvornik
NOVA ZVIJEZDA: Una Pasić Gregović
NAJBRENDOVI: NIVEA, Dukat, Avon

Ružica Mršo (Nestle) i Sanja Mijac

Ružica Mršo (Nestle) i Sanja Mijac

Una Pasić Gregović

Una Pasić Gregović

Učitati još
Zatvori