Događanja u Zagrebu za sve foodije

Događanja u Zagrebu za sve foodije

burger-champagne-bar-naslovna

Svi oni koji su za vrijeme ovog produženog vikenda, da ne kažemo tjedna, ostali u Zagrebu, neće biti zakinuti za uživanje u guštanje. U gradu se odvijaju tri događanja koja će zadovoljiti svačije nepce – i ono osjetljivo na morsku, kontinentalnu i slatku kuhinju. A zaokružite ih s kušanjem autohtonih i najprepoznatljivijih pića našeg područja – domaćim, raznim biljnim i voćnim rakijama.

Lobster & Burger Fest

U jednom od najljepših kafića i dvorišta u Zagrebu, na Horvaćanskoj cesti, na samom dnu Savske, od 22. lipnja pa do 24. lipnja održava se još jedan zanimljivi gastronomski fetsival. Zanimljiva kombinacija morske i kontinentalne hrane i jelovnika zadovoljit će ama baš sve foodije! Lobster & Burger Fest donosi najboje od dva svijeta – a na 6 štandova najbolji kuhari pripremaju morske specijalitete dok najbolji roštilj majstori peku burgere.

A Most Unusual Garden

A Most Unusual Garden

Slatki gušti

Za sve one koji imaju ‘slatki zub’ tu je festival Slatki gušti! U periodu od 22.0 lipnja do 02. srpnja na Zrinjevcu vas čeka jedanaest najslađih dana u godini. Šesto izdanje svima omiljenog festivala Slatki gušti by Electrolux okupit će zagrebačke slastičarnice i za sve GUŠTere osigurati pravu ušećerenu poslasticu!

Slatki gušti

Vrijeme je da prelistate bakine recepte i zagrijete prste jer na Zrinjevcu vas čekaju svakodnevna natjecanja, radionice domaćih i inozemnih food blogera te gostovanja kulinarskih zvijezda. Pridružite se najslađem pikniku u gradu, sudjelujte u izboru za najbolju slasticu festivala i upoznajte Franca Alibertija, Chefa iz restorana nagrađenog s Michelin zvjezdicom! Uskoro stiže i detaljan program festivala, pratite nas i Facebook stranicu.

18952808_1475454495843284_8600633095686157161_n

18837083_1466993920022675_6662739936151645128_o

Rakija Fest

Nakon slastica na red dolaze pića, i to kakva – rakije. Rakija Fest je dvodnevni festival rakija koji se održava 23. i 24. lipnja u Vintage Industrial Baru u Zagrebu. Vintage Industrial & Kavez nastavljaju sa serijom festivala – nakon Whiskey Affaira, FesTEEvala i Viva La Pive, stiže još jedna ljetna festivalska avantura – RAKIJA FEST.

Raki, pakuja, rachiu, pakur, žganica iliti rakija, jedno je od omiljenih domaćih žestica koje pružaju hrvatske ravnice i gore. Smatra se nacionalnim pićem mnogih slavenskih naroda, pa tako i Lijepe naše. Iako je možda najpoznatija šljivovica, razni proizvođači povećali su ponudu od likera pa do rakija na bazi voća… Tu su rakije i s orasima, medom, višnjama, imelom, šljivama, grožđem, marelicom, kruškama, jabukama, dunjama, smokava… Popis svih izlagača i detalje glazbenog programa možete saznati na Facebook stranici.

natura croatica šljivovica

Foto: A Most Unusual Garden, Natura Croatica, Slatki Gušti

 

 

 

Učitati još
Zatvori