Zvijezda organizira Slatkaton – maraton pečenja kolača za slastičare amatere

Zvijezda organizira Slatkaton – maraton pečenja kolača za slastičare amatere

Zvijezda po uzoru na popularne Hakatone, 13. prosinca u Zagrebu organizira prvi hrvatski Slatkaton. Riječ je 12-satnom maratonu pečenja kolača, jedinstvenom slastičarskom natjecanju u kojem će se 10 slastičara amatera natjecati u tri testa vještine i kreativnosti.
Natjecatelje očekuje izazov pečenja prhkih kolača, morat će ispeći i tortu te pritom dobro paziti na vrijeme kako bi žiriju točno u 21 sat predali božićni kolač sa svojim potpisom.

Pustite mašti na volju – osmislite vlastiti recept

Čokolada s brusnicom ili krema od vanilije s marcipanom i višnjama? Mak u kombinaciji sa smokvom ili naranča u košarici… Pustite mašti na volju, osmislite vlastiti recept i pošaljite ga na mail slatkaton@zvijezda.hr. Ne zaboravite ključni sastojak – Zvijezda margarin.

Slatkaton će voditi glumica Ana Begić, dok će slastice ocjenjivati Nada Ivanjko, nastavnica slastičarstva pri Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu, kolumnistica i ljubiteljica slastica Andrea Andrassy te glumica Bojana Gregorić u čijim slasticama uživaju njezina djeca.

U žiriju je i gastro bloger Darko Kontin koji će kandidatima održati i radionicu fotografiranja slastica, dok će popodnevnu pauzu začiniti radionica kave i njenog sljubljivanja s kolačima.
Nagrade? Osim titule najboljeg božićnog kolača čiji će se recept naći na promo pakiranju Zvijezdina margarina, prvo mjesto donosi i nagradu od 10.000 kuna na potrošačkoj kartici te poklon paket Zvijezdinih proizvoda. Drugoplasirani osvaja 5000 kuna i Zvijezdine proizvode, dok treće mjesto, uz proizvode, donosi vrijednu nagradu od 3000 kuna na potrošačkoj kartici.
Zvijezdin slatkaton održat će se 13. prosinca od 9 do 21 sat u Eniziti na Zagrebačkom Velesajmu, a prijaviti se možete već danas. Jer, kad su kolači u pitanju, Božić bez njih ne želimo ni zamisliti.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori