Male, a velike promjene koje možemo uvesti u svoju prehranu

Posljednjih nekoliko godina počeli smo puno više razmišljati o tome što jedemo, koje namirnice kupujemo i konzumiramo. Pogotovo u proteklih godinu dana kada smo tražili razne načine na koje možemo podići svoju svakodnevicu te kvalitetnije i zdravije živjeti. Ne treba naglašavati koliko je zdrava i uravnotežena prehrana važna, no da bismo ju poboljšali i samim time zdravije živjeli, ne trebamo raditi radikalne promjene. Jer, svaki dan je prilika za malu, čak i najmanju promjenu koja će nam poboljšati život.

Priča o zobi

Jedna od najzdravijih namirnica koju možemo uvrstiti u svoju prehranu je zob. Ova žitarica se u prehrani upotrebljava od davnina i bogata je hranjivim sastojcima. Sadrži vitamine, minerale, vlakna i antioksidanse, a zbog svih tih sastojaka izuzetno je zdrava. Pomaže u snižavanju kolesterola i glukoze u krvi, sprječava kardiovaskularne bolesti, kontrolira razinu šećera u krvi, smanjuje rizik od raka, spječava zatvor…

Zob je idealna namirnica za mršavljenje jer pomaže u regulaciji apetita, daje nam energiju, vitalnost i izdržljivost. Ne sadrži gluten pa je primjerena i za one koji imaju problema s probavom ili alergije na određene sastojke.

Osim što je izuzetno hranjiva, zob nam pomaže graditi i štititi organizam zbog čega bismo ju trebali uključiti u svakodnevnu prehranu. Danas je to lakše nego ikad zahvaljujući Boom Boxu, novom cool brendu zbog kojeg zob više nije namirnica koju moramo jesti, već namirnica koju želimo jesti.

Zašto je zob tako divna da ćete ju poželjeti jesti svaki dan?

Zato što zob sada dolazi u malim obrocima i najslasnijim kombinacijama, a prati nas kroz cijeli dan – od doručka preko ručka pa sve do večere. Mali obroci na bazi zobi, 100% biljnog porijekla i bez dodanog šećera ta su mala promjena koju možemo uvesti u svoj svakodnevni život jer zdrava prehrana ne mora biti dosadna i bezukusna. Upravo suprotno!

Bez radikalne promjene i velikih ustupaka možemo poboljšati svoju prehranu i u konačnici se bolje osjećati i imati više samopouzdanja, izvana i iznutra. Totalno zobena kaša, napitci, keksi i granole razvijeni su u suradnji s nutricionistima, uvijek su veganski i nikad s dodanim šećerom. Zadovoljavaju svako nepce, a obožavat će ih i oni najizbirljiviji.

Zahvaljujući dobrim ugljikohidratima daju nam energiju i za najaktivnije dane, hranjivi su, fini, veseli i praktični! Za zdraviji život bez kompromisa od sada svoje dane započinjemo zobenom kašom koja odgovara svim ukusima, željama i načinima života. Odabrati brz i zdrav zobeni obrok pun vitamina jedna je mala odluka koja nas vodi ka zdravijem životu. A uz to je toliko ukusan da nećete stati samo na doručku!

Praktični i prikladni zobeni keksi bolji su izbor za popodnevni snack pa ih uvijek imamo negdje pri ruci – bilo da smo u uredu, u šetnji gradom ili kod kuće. Bazirani su na biljnim sastojcima među kojima je zob apsolutni heroj. Super su u kombinaciji sa zobenim napitkom koji je istovremeno zdrav, organski i ugodno kremast. Odličan je i u kavi, ali i s hrskavom zobenom granolom koju jedemo od jutra do večeri.

Svaki dan je prilika za najmanju promjenu koja će nam život okrenuti na bolje. Totalno zobeni mali obroci jedan su taj mali, a opet tako veliki korak prema tome.

Boom Box proizvode upoznajte ovdje.


Foto: Boom Box, Unsplash

0