Ovako izgleda zimski ručak na skrivenoj lokaciji u snijegu

Ovako izgleda zimski ručak na
skrivenoj lokaciji u snijegu

maXYama_016

Maja Božičanin živi i radi u Osijeku više od 20 godina. Profesionalno je u sasvim drugim vodama, a blog maXYama i druženja na otvorenom koja organizira su dio slobodnog vremena i igre koja ju opušta. Nakon godinu dana bloga, rodila se ideja o skrivenim ručkovima na tajnim lokacijama u prirodi i u listopadu 2017. održana je prva jesenska priča.

maXYama_327

Zimski ručak okovan snijegom i ledom

A ovaj je snijeg, koji sada već polako kopni, donio mogućnost da se izvede velika i zahtjevna ideja skrivenog ručka okovanog snijegom i ledom. “Ostvarila mi se želja o kojoj maštam od listopada – da padne snijeg, da sve smrzne, da postavim stol u snijegu i poslužim hranu na -10. Kažu kako moraš u životu nešto jako željeti da bi ti se ostvarilo (i još malo biti hrabar i lud)… Valjda… Zaista sam dobila i pogodila jedan jedini vikend ove zime koji je zadovoljio sve moje uvjete,” govori Maja.

maXYama_033

Zimski ručak je bio prvi u nizu ove godine koji će se održati u prirodi, u okruženju van civilizacije i bez konvencionalnih uvjeta za pripremu hrane koja se priprema na licu mjesta. Cijela priča će ubuduće biti vezana uz godišnja doba i specifičnosti podneblja u kojem će se tajni ručak događati.

maXYama_038

Samo jedna od lokacija…

“Već sada imam ponudu za Liku, Dalmaciju, Istru… Pa ću ovisno o godišnjem dobu i lokaciji slagati menije i estetsku priču oko toga. Slavonija i Baranja će ipak biti fokus svega i uvijek moj prvi izbor za evente, kao i proizvođači i kreativci regije koje također želim kroz evente promovirati i pokazati kako kod nas nije bas sve tako loše… jer ta slika koja se stalno o nama vrti mi baš ide na živce i želim biti dio priče koja će je mijenjati. U Slavoniji žive vrlo kreativni i vrijedni ljudi, originalni i uvijek svoji, a to treba stalno ponavljati i pokazivati cijelom svijetu”, komentira maXYama blogerica.

maXYama_031

Trenutno, na nagovor prijatelja i gostiju, Maja organizira ručkove na obiteljskom imanju, gdje mi je infrastruktura relativno posložena za izvedbu nekoliko sljedova na otvorenoj vatri… Uz podršku obitelji, potok, šumu punu gljiva, drvo i vatru, sestrin bio vrt, ovakva priča postaje moguća. “Želim izvesti sva 4 godišnja doba na ovoj istoj lokaciji, jer je prekrasno vidjeti kako se kulisa prirode mijenja ovisno o mjesecu u godini i potpuno isti stol pretvara u nešto novo i drugačije.” zaključuje Maja.

maXYama_050

maXYama skriveni ručak će gostovati zasigurno i na drugim lokacijama – pratite blog na kojem će se sve informacije otkrivati.

maXYama_037

maXYama_077

maXYama_045

maXYama_221

maXYama_204

maXYama_254

maXYama_030

maXYama_288

maXYama_316

maXYama_063

maXYama_026

Foto: Tomislav Šilovinac i Sanja Andraković

Učitati još
Zatvori