Journal.hr
Zimski rižoto_ Riso Scotti (1)

Imamo recept za zimski rižoto koji baš svaki put ispadne savršeno kremast

Rižoto je jelo koje ima posebno mjesto u svakoj kuhinji. Svojom kremastom teksturom i bogatstvom okusa, uvijek iznova oduševljava, bilo da se radi o svečanoj večeri ili običnom obiteljskom ručku. Tajna savršenog rižota leži u detaljima, a ključni element je uvijek riža. Upravo tu dolazi priča o Riso Scotti – brendu koji je postao sinonim za savršeni rižoto.

Putovanje u svijet savršenstva: Tajna je u detaljima

Riso Scotti, talijanska institucija kada je riža u pitanju, ne nudi samo proizvod, već cijelu filozofiju kuhanja. Njihova Arborio i Carnaroli riža, uz posebnu Metodu Scotti, osiguravaju da svaki zalogaj priča svoju priču. Ova metoda nije samo tehnika; ona je poput rituala – pažljiva obrada zrna koja jamči najbolju teksturu i bogatstvo hranjivih tvari.

Zamislite kako se lagano miješanje rižota u loncu pretvara u ples aroma i okusa. Svaki sastojak ima svoju ulogu, ali prava zvijezda je uvijek riža – kremasta, podatna i savršeno kuhana.

Inspiracija iz kuhinje: Kuharica koja osvaja

Pravo vrijeme za istraživanje novih recepata i igranje s okusima je sada. U posebnoj kuharici „Kreativna kuhinja“, pronaći ćete inspiraciju da rižotu date svoje vlastito ruho. U ovoj kuharici pronaći ćete recepte za svaki ukus – od klasičnih kombinacija poput gljiva i parmezana do nešto odvažnijih poput rižota s kruškama i taleggio sirom.

Kuharica je dostupna za besplatno preuzimanje putem Nikas web shopa, gdje također možete pronaći svoju omiljenu Riso Scotti rižu. Kupite svoju omiljenu Riso Scotti rižu i krenite u kulinarsku avanturu uz recepte koji će oduševiti vaša osjetila.

Recept koji osvaja

Recept: kremasti zimski rižoto

Sastojci:

  • 50 g maslaca
  • 300 g vrganja, šampinjona ili miješanih gljiva
  • 200 g Riso Scotti Arborio riže
  • 1 glavica luka
  • 500 ml temeljca
  • 300 g pirea od pečene bundeve
  • 100 ml bijelog vina
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

  • Na maslacu i maslinovom ulju pržite gljive dok ne postanu zlatne, a zatim ih izvadite iz
    tave.
  • Na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk dok ne omekša. Podlijte bijelim vinom i pustite
    da alkohol ishlapi.
  • Dodajte Riso Scotti Arborio rižu i miješajte dok zrna ne postanu lagano prozirna.
  • Postupno podlijevajte temeljcem, kutlaču po kutlaču, stalno miješajući dok riža ne upije
    svu tekućinu.
  • Pred kraj kuhanja dodajte pire od bundeve i pržene gljive. Dobro promiješajte i začinite
    solju i paprom.
  • Poslužite uz svježe naribani parmezan i, po želji, ukrasite listićima timijana

Recept za zimski rižoto je kreirala Tamara Ivančić (@ave_dulcis_tamara)

Priča na tanjuru

Nemojte pristajati na obično. Pretvorite svoj stol u mjesto za priču i sjećanja uz Riso Scotti rižoto. Uz savršenu rižu, inspirativnu kuharicu i malo vašeg kreativnog duha, svaki trenutak u kuhinji može postati prava bajka. Preuzmite kuharicu putem Nikas web shopa, isprobajte recept i uživajte u harmoniji okusa koja ostavlja dojam na svakom tanjuru.

Foto: PR