Zavirili smo u novi dio Dežman bara i doznali što sve novo imaju u ponudi

Vibra Dežmanovog prolaza jedna je od najljepših u gradu. U samom centru osjećate odmak od buke prolaznika i vreve prolaznika te se na trenutak možete skloniti od svega. Činjenica da se u njemu nalaze neki od najdražih nam zagrebačkih lokala svakako dodaje na vrijednosti cijeloj ulici, a jedan od njih ovog je tjedna osvanuo u malo drugačijem ruhu.

DEŽMAN BAR & DINING

Dežman bar već četiri godine privlači goste svojom ponudom najfinijih kava, slasnih kolača te bogatim izborom pića. Postali su poznati po “sendvičima koji postaju glavni obrok“, ali unatoč različitim izazovima tu nisu stali. “Naša priča koja traje već četvrtu godinu i u biti vrlo je jednostavna. Neprekidno nastojimo biti bolji.” govore nam iz Dežman tima.

Krajem 2016. proširili su se na Dežman Mini Bar s ambicijom da stvaraju i nude najbolje koktele. Poslužuju iznimnu listu i izbor najboljih svjetskih žestica, a vječito puna terasa gostiju potvrđuje da je ovo obavezna stanica u gradu. To je potvrdila i struka. Zagrebački barmeni ih već dvije godine za redom proglašavaju najboljim barom u gradu.

Nedugo nakon toga nova je avantura u podrumu ispod Dežmana donijela najmodernije opremljenu kuhinju kakvu imaju samo najbolji zagrebački restorani. A početkom ovog mjeseca Dežman je proširen za dodatni, novodizajnirani prostor, čije uređenje ponovno potpisuje arhitekt Vedran Jukić, autor dizajna i za Mini Bar.

Nova etapa za Dežman bar

Kod njegova uređenja naglasak je na interpretaciji i uporabi relativno novog materijala marmoreala, kojega je stvorio poznati svjetski dizajner Max Lamb, inspiriran  poznatim materijalom terrazzo Veneziano. Upravo je taj terrazzo fokusna točka u prostoru i nećete moći odvratiti pogled od njegove fotogeničnosti. Budući da je ostatak prostora uređen u smirenim tamnim nijansama, ekstenzija se dodatno ističe i privlači vas da sjednete.

Trenutno je u tijeku zagrijavanje kuhinje, a koncem listopada kreću punom parom s novim jelovnikom pod palicom chefa Velimira Cindrića. S naglaskom na barskim jelima, malim zalogajima, comfort foodu, s nekoliko ambicioznijih jela u casual stilu bit će super lokacija za poslovni ručak.

No i doručak, sa željom da postanu mjesto za druženje na početku dana. Uz najpoznatije klasike, New York bagel s lososom ili šunkom, poširana jaja, Proccacie, French toast i drugo, dan može ljepše početi u što smo se i sami uvjerili!

Novotvorena ekstenzija Dežmana će od podneva pa do ranih večernjih sati biti poglavito namijenjena blagovanju, doručku i ručku, a kasniji večernji sati predviđeni su za klasičnu i već svima dragu ponudu pića te sitnijih zalogaja.

Posjetite ga na dobro poznatoj adresi, Dežmanov prolaz 3 i pratite sve novosti na Facebooku.

Foto: Sanja Jagatić

0