Zašto volimo: talijanski restoran Il Secondo

Zašto volimo: talijanski
restoran Il Secondo


Jastučići od  krumpira punjeni svježom riccotom

Šarmantni restoran s mediteranskim specijalitetima i naglaskom na talijansku kuhinju osvojio nas je autentičnim jelima i divnim ambijentom. Novi Zagreb u posljednjih nekoliko godina istaknuo se na gastronomskoj sceni otvaranjem bistroa, pizzeria i slastičarnica. Ugostiteljstvo u velikim gradovima može biti itekako izazovno, a i sami svjedočimo činjenici da se mjesta brzo otvaraju i još brže zatvaraju. Recept za uspjeh pronašli smo u talijanskom restoranu Il Secondo koji se na adresi Avenija Dubrovnik 12 nalazi već deset godina i još uvijek posluje besprijekorno.

Zašto volimo restoran Il Secondo?


Strozzapreti sa svježim plodovima mora

U ovom dijelu Zagreba shopping centara ne nedostaje kao ni lanaca brze hrane. No ono za čim zaista žudimo su kvartovski lokali s restoranskim twistom, a opet pristupačnim cijenama i ležernom atmosferom. O divnom restoranu Il Secondo s razlogom se priča. Vole ga poslovnjaci jer ima sjajnu ponudu dnevnih obroka. Mladi koji si žele priuštiti obrok u restoranu, a da pritom ne potroše cijelu mjesečnu ušteđevinu, ali i parovi te obitelji koje žele organizirati okupljanja i proslave. Toplo uređeni sofisticirani interijer poziva vas da sjednete i ne dižete se barem nekoliko sati dok uživate u fuziji mirisa i sljedovima probranih jela. U glavnom dijelu prostora nalazi se otvoreni šank koji može ugostiti 80ak ljudi, a bočno se nalazi i separe ako želite privatnost.

Mediteranska kuhinja s naglaskom na Italiju


Rustica (šnite mariniranog bifteka s pečenim krumpirom)

Za svoje goste Il Secondo dnevno radi domaće tjestenine (njoki, ravioli, lazanje, rezance), grisine i kruh. Spretne ruke slastičarke svakodnevno pripremaju domaće slastice prilagođene sezoni. Tajna savršenog mesa i ribljih specijaliteta krije se u kvaliteti i naravno marinadi uz koje gosti mogu guštati u ponudi koktela i vina na čaše. Ako ste se poželjeli dobre talijanske gozbe, neće pogriješiti s rižotom od jadranskih škampi i tartufa, jastučićima od krumpira punjenih riccotom kao niti jednog drugog jela s menija. Zavirite na savršeno organizirani Instagram profil @il.secondo i uvjerite se sami.

Rižoto s jadranskim škampima i tartufima
Burger s mini domaćim pecivom
Gnocchi mari e monti

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori