Zagreb je dobio bezglutenski brunch bar koji je postao instant hit

Zagreb je dobio bezglutenski brunch bar
koji je postao instant hit

Bez obzira jeste li na prehrani bez glutena iz zdravstvenih razloga ili samo svjesnije razmišljate o onome što unosite u svoje tijelo, sigurno ste čuli za hrvatski bezglutenski brend koji je mnogima olakšao svakodnevnu borbu s pronalaskom odgovarajućih namirnica za svoj jelovnik. Radi se, naravno, o Katinom kruhu bez glutena, brendu koji je krenuo s radom 2015. i vrlo brzo postao prepoznatljiv u lancima supermarketa ili malim specijaliziranim trgovinama po svojim proizvodima koji su 100% gluten free. Razni kruhovi, fini kolači, keksići, brzo su pronalazili svoj put do željne publike i brend je ubrzo prerastao svoje početne kapacitete.

Tada se Katarina Komarica, osnivačica brenda poznatija kao Kata, okrenula prema ulagačima i u priču su kao vlasnici ušli Luka i Iva Zovko, napustivši svoje dotadašnje karijere s jasnom vizijom u kojem smjeru žele krenuti. Bila je to ljubav na prvi pogled. Ime brenda su zadržali, a njegovu filozofiju podigli na novu razinu čiji je rezultat širenje asortimana i nedavno otvaranje brunch bara u Petrinjskoj 29.

100% gluten free Kata Brunch Bar

Samo dva tjedna od otvaranja Kata Brunch Bara bilo je dovoljno da postanu broj jedan onima koji su na posebnim režimima prehrane iz zdravstvenih razloga, posebice osobama oboljelim od celijakije i svima s intolerancijom na gluten, a zatim i vrlo zanimljiva stanica za vegetarijance, vegane te sve one koji svjesno u svoj jelovnik žele unijeti manje glutena. Police malog lokala dnevno se pune zalogajima kao što su tapioka kuglice ili zlevka po kojima je Kata postala poznata, no i povrtnim torticama, bogatim salatama, burekom, raw kolačima, keksićima, grisinima… Ukratko, nema čega nema, a u roku jednog dana sve iz izloga nestane tako da se u kuhinji u pozadini radi punom parom!

Kako nam Iva kaže, brunch bar je bila njena ideja od samog početka preuzimanja brenda. Željela je izaći iz proizvodnje i doći među ljude, u direktan kontakt s korisnicima, kako bi kao brend mogli dobiti najbolji mogući feedback. I to se pokazalo kao pun pogodak jer kupci neprestano dolaze, zovu, pričaju svoje priče i Ivi daju nove ideje kako krenuti naprijed. Osim zalogaja koji su stalno u ponudi, asortiman je poput živog organizma koji se mijenja u odnosu na reakcije kupaca pa isprobavaju i bezglutenska vegetarijanska, veganska i keto rješenja, kao i recepte bez laktoze i slično, tako da se za svakoga može pronaći ponešto. Osim toga, brunch bar funkcionira kao mala specijalizirana trgovina certificiranih hrvatskih bezglutenskih proizvoda pa tako možete kupiti 100% gluten free sokove, namaze, pivo, mliječne proizvode i drugo.

Kupci se svakodnevno vraćaju po svoje favorite, a postoji mogućnost i da vam po narudžbi nešto posebno pripreme. Osim toga, njihove torte i kolače možete naručiti i za posebne prigode te čak organizirati i 100% gluten free catering.

A sve sadašnje i buduće fanove Kata Brunch Bara razveselit će i informacija da pripremaju otvaranje još jedne lokacije, u Martićevoj ulici! Do tada, posjetite ih u Petrinjskoj 29 i pratite na Facebooku i Instagramu.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori