Počeo je Zagreb Burger Festival, a ovo su svi burgeri koje smo isprobale

U petak je na Trgu dr. Franje Tuđmana počeo Zagreb Burger Festival. Šesto izdanje omiljenog događaja gurmana i onih koji su na dobrom putu da to postanu, ove godine dovodi devet ugostitelja s bogatom ponudom burgera i tri bara s mirisnim koktelskim, pivskim i vinskim kapima.

Devet kućica čeka sa svojim burgerima

Trg dr. Franje Tuđmana ove je godine prvi put ugostio Zagreb Burger Festival i moramo priznati da nam se nova lokacija jako sviđa! Tijekom idućih 9 dana na svojim će kućicama burgere kreativno “flipati” već jake zagrebačke snage: El Toro, The Burger Bar, BBQ Hot Yard i Brewbites, dalmatinske boje branit će šibenski Festina Lente i dubrovački Guloso, iz Varaždinskih Toplica nam stiže višestruko nagrađivana Reshetka International, a svoje će nove okuse predstaviti i Mate Janković s Institutom za burgere i Ivan Pažanin sa Chef’s Burger by Ivan Pažanin. Burgerski koncepti opet će vas iznenaditi, jer vas čeka puno novih okusa i kombinacija.

Kao i svake godine birat će se najbolji burger. Svaki posjetitelj će nakon kupljene delicije skeniranjem QR koda moći glasati za svoga favorita. Volim ljuto nam priprema svoje legendarno natjecanje u kušanju ljutih papričica – samo za najhrabrije, a da doživljaj bude potpun i kalorija što manje, tu su i DJ-i Stanko Bondža, sveprisutan Ozren Kanceljak Kanca, DJ Phat Phillie, a dozu ženske vibre dodat će DJ-ice Rea, Babilonska i Niki B.

Koje smo burgere isprobale na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu?

Kao i svake, i ove smo godine tradicionalno otišle na samo otvorenje novog izdanja Zagreb Burger Festivala kako bismo isprobale što se sve nudi. Sa svake kućice uzele smo po jedan burger i uživale u njihovim zanimljivim kombinacijama okusa. Niti jedan od burgera nas nije razočarao i teško bi bilo izdvojiti omiljenog, jer svaki je za sebe prava rapsodija za nepce. U nastavku vam zato donosimo sve koje smo isprobale – možda baš među njima pronađete svog favorita!

Zagreb Burger Festival je otvoren svakoga dana od 12 do 24 sata, uz poštivanje epidemioloških mjera, sve do 19. rujna.

Guloso – Huncut

Burger koji se sastoji od kiselih jalapeño papričica, dimljenog sira, duple juneće pljeskavice s hrvatskih pašnjaka, nachosa i gochujang majonezom (gochujang je korejska pasta od čili papričica)

Festina Lente – Kobaja burger

Meso u Kobaja burgeru je od njihove domaće kobasice, a obogaćen je s tri vrste Dijon senfa, crvenim i bijelim kupusom s domaćim kiselim vrhnjem, čipsom od luka i domaćim džemom od luka.

Chef’s burger by Ivan Pažanin – Crispy Kapula

Crispy Kapula je prošlogodišnji hit Chef’s burger by Ivan Pažanin, a ove je godine prilagođen novitetima. Radi se o spoju dvije varijante kapule, odnosno luka – prženog i džema od luka. Tu su još i rikola, cheddar sir i honey mustard umak koji je napravljen po posebnoj Pažaninovoj recepturi. Sve to je zapakirano u premium brioche pecivo s više maslaca.

BBQ Hot Yard – PBJ Burger (Peanut Butter Jelly Burger)

Radi se o burgeru s kikiriki maslacem i džemom od borovnice koji svakako preporučujemo da isprobate jer će vas ova neobična kombinacija okusa ugodno iznenaditi.

Institut za burgere by Mate Janković – Bacon jalapeño 

Bacon jalapeño ljutkasta kombinacija s dimljenom pancetom, cheddar sirom, rajčicom, iceberg salatom i gorkom majonezom u brioche pecivu posipanim sa sezamom,

El Toro – Asado burger

Burger s umakom od limete, majoneze i dimljene paprike, iceberg salatom, domaćom Black Angus pljeskavicom, cheddar sirom, salsom verde koja je rađena od pečene paprike, svježeg bilja, octa i meda. Sve to dolazi zapakirano u brioche pecivo s krumpirom.

The Burger Bar – Gravy burger

Spoj domaćeg aiolija, rikule, 200 grama junećeg mesa, duplog cheddara i duple slanine s karameliziranim lukom i to sve preliveno domaćim GRAVY umakom u domaćem pecivu.

Reshetka International – Đuragan 042

Jednostavan burger s čistom govedinom 180 g, sir Varaždinec, namaz od svježeg sira i smeđeg maslaca, karamelizirani luk i Reshetka umak.

Brewbites – Krančito

Burger od čiste junetine s umakom od svježeg sira i vrhnja s hrenom, preko njega još ide sweet chilli umak da malo razblaži okus. Tu su i zelena salata, krastavci i rajčica, sir i tortilla chips.

Foto: Krešo Jović

0