Gastro delicije koje nam donosi Winter Tale advent u Zagrebu

Gastro delicije koje nam donosi
Winter Tale advent u Zagrebu

Buncek burger

Zagrebačka craft pivovara The Garden Brewery predstavlja zimsku priču u svom dvorištu na
Žitnjaku, a njihov Advent pod nazivom Winter Tale trajat će do 24. prosinca.

Program predstavlja spoj glazbe, hrane i craft piva na jedinstvenom prostoru na otvorenom, a
pivo koje se toči odmah s izvora ili aromatično kuhano vino sparuju se s posebno osmišljenim
zalogajima.

Jedno od najpoznatijih imena na modernoj gastronomskoj sceni, Marko Palfi, za ovu priliku
predstavlja svoje street food kreacije. Tradicionalna zimska hrana u njegovoj kuhinji dobiva novi
oblik, a svakodnevna ponuda na tri kućice dostupna je cijeli dan.

Marko Palfi

Advent ne ide bez kobasa, a uz vege i mesne opcije izdvaja se Deluxe kobaja u brioche
pecivu, omotana špekom i punjena sirom uz dodatke.

Adventski hit, patka s mlincima, servirana je kao hrskava štrudla s kremom od krumpira i mladog luka te umakom od zelene jabuke.

Tu su i, posebno za ovu prigodu osmišljeni, kroketi od krvavice, buncek burger kao nova
varijana zimske klope, kao i slatki vafli koje sami kreirate, a sve je dostupno na tri kućice.

Deluxe kobaja
Patka s mlincima by Marko Palfi
Kroketi od krvavica

Osim regularne ponude, Palfi svaki tjedan sprema drugi specijal za gablec, dok je petak rezerviran za riblji ili vegetarijanski specijal. Serija ribljih specijala petkom počinje uz ragu s hobotnicom koji ide uz grilanu palentu s crnim maslinama.

Riblji specijal

Tjedni specijal se nastavlja na tu ponudu s laganijim jelom prije blagdana, a riječ je o vege curry varivu s beyond kobajom uz grilani brioche.

Curry vegansko varivo sa sušenim graškom i beyond kobajom

U petak 17. prosinca riblji specijal je sendvič od grilanog tuna steaka, aioli od češnjaka i limuna, ukiseljeni ljubičasti luk s dalmatinskom kvasinom. Steakovi se peku na narudžbu na živoj vatri u dvorištu pivovare. Tjedni specijal je sendvič s prženom piletinom, koji se servira uz domaći tartar i salate, a to je uvod u novi projekt kojim se Palfi, kao veliki ljubitelj piletine, uskoro planira pozabaviti.

Zadnji dan Winter Tealea je Badnjak, tradicionalni specijal je i tada bakalar na bijelo s majonezom od šafrana.

Jedna od neizostavnih lokacija u Zagrebu spojila je ljubitelje piva, dobre hrane i odlične glazbe, upisala se među omiljene prostore za tulume, te donijela svjetski prepoznatljiv The Gardenov duh u industrijsku zonu grada.

Nakon pet godina, više od 170 stilova piva, od osvježavajućih Pilsnera i Pale piva do voćnih Soura, preko IPA i desertnih Stoutova te mnoštva nagrada, The Garden Brewery se širi i svoju će priču u sljedećoj godini nastaviti na većoj lokaciji u blizini.

Winter Tale posljednja je prilika posjetiti dvorište na Žitnjaku, proslaviti blagdane na posebno uređenoj lokaciji, te doživjeti Gardenovu priču koja je Zagreb stavila na svjetsku craft mapu.

House, soul, jazz i electro zvuke će svakodnevno donositi DJ-evi i bendovi, dostupna je street food ponuda, neizostavni Submarine burgeri, kao i craft pivo koje se toči s izvora.

Winter Tale radit će svakim danom od 11:00 sati do ponoći, na otvorenom prostoru u dvorištu The Garden Brewery, na adresi Slavonska avenija 22F.

Događaj će se održavati prema svim važećim epidemiološkim mjerama. Nakon 17:00 u prostor se može ući uz predočenje COVID putovnice na ulazu, antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili PCR testa ne starijeg od 72 sata od izdavanja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori