Vinski festival na otvorenom ovog tjedna u centru Zagreba

Vinski festival na otvorenom ovog
tjedna u centru Zagreba

Winelovers’ Street

U četvrtak, 05.07. i petak, 06.07. od 17 sati pa sve do ponoći posjetitelji će moći uživati u ponajboljim hrvatskim vinima, živoj glazbi, plesu i urbanim igračkama. Winelovers’ Street festival, koji se ove godine zbog najavljene kiše održava u Europskom domu, Jurišićeva 2, nezaobilazna je destinacija zagrebačkih ljubitelja vina, ali i događanje koje već nekoliko godina za redom uspješno pozicionira Zagreb na kartu vinskog turizma. O tome svjedoči brojka od preko 2000 posjetitelja koji su sudjelovali na festivalu prošle godine. Prvi dan festivala, u četvrtak, 3. srpnja, posjetiteljima će se predstaviti vinarije kontinentalne Hrvatske: Kunčić, Petrač, Budinščak, Đurinski, Kezele, Ilovčak, Mikša, Trdenić, Miklaužić, Voštinić-Klasnić, Florijanović, Jaram, Feravino, Kutjevo, Perak, Bartolović i Svijetli dvori. U petak se družimo sa vinarima Istre i Dalmacije, kušajući vina Anđelini, Zigante, Fiolić, Jurica, Putnikovići i Sagul. Oba festivalska dana prilika su za uživanje u domaćim sirevima Mliječno s potpisom.

Vino i glazba

Na festivalu će biti predstavljeno preko 80 vinskih etiketa, a pjesme i plesa nikako neće nedostajati – s nama će se tradicionalno družiti rasplesana ekipa iz udruge Back To Swing, u pratnji live dueta širokog repertoara jazz, blues, rock i swing glazbe. Dodatna festivalska atrakcija bit će četiri interaktivne urbane igračke, autorsko djelo umjetnika Aleksandra Battiste Ilića. 

Ulaz na festival je besplatan, a vino se može degustirati po popularnoj cijeni od 15kn za čašu. Radno vrijeme festivala je od 17 sati do ponoći, a vrijeme od 17 do 18h rezervirano je za business-to-business susrete ugostiteljskog sektora i vinara.

Winelovers’ Street festival u fokus stavlja novu generaciju hrvatskih vinara, čija je vina ponekad gotovo nemoguće pronaći u Zagrebu – što je veliki mamac za iskusne vinoljupce i pravi izazov za vinske entuzijaste. Isto tako, ideja promocije autohtonih sorti od samih je početaka utkana u koncept ovog festivala. Pa će tako posjetitelji ulice za vinoljupce, uz klasične europske sorte vina, imati priliku kušati i međimurski pušipel, moslavački škrlet, istarsku malvaziju, momjanski muškat, plavac mali, rukatac te druge autohtone i domicilne hrvatske sorte.

Dodatne informacije o Winelovers’ Street festivalu potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci.

Foto: promo

Učitati još
Zatvori