Za samo deset dana počinje Weekend Food Festival, najveći gastro događaj godine

Za samo deset dana počinje Weekend Food Festival, najveći gastro događaj godine

Samo nas deset dana dijeli od najuzbudljivijeg gastro vikenda ove godineWeekend Food Festivala! Četiri festivalska dana u Rovinju, od 5. do 8. svibnja, obilježit će paneli i predavanja, razgovori 1 na 1, brojni masterclassovi, cooking show te naravno, zabavni program.

Gastro vikend godine – Weekend Food Festival

Festival će otvoriti Gustafi u četvrtak 5. svibnja pravim istarskim tulumom, a službeni program kreće u petak u 10 sati. Na prvoj panel diskusiji domaći chefovi Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Tvrtko Šakota i vlasnik restorana Boškinac, Boris Šuljić pod vodstvom direktora programa festivala Hrvoja Petrića po prvi put u povijesti predstavit će Manifest hrvatske kuhinje i raspravljati u kojem smjeru se hrvatska kuhinja treba razvijati. Tijekom dana na festivalsku pozornicu popet će se i omiljena slovenska chefica Ana Roš, austrijski chef hrvatskog porijekla Paul Ivić i danski chef Rasmus Munk.

Tvrtko Šakota
Gustafi

Raspravljat će se također o položaju žena u kuhinji, izvrsnosti u hotelskom sektoru, te važnosti PR-a i medija u gastronomiji. Mate Janković i Igor Čimbur u razgovoru 1 na 1 pričat će o projektu „Chef kuha doma“, a pričat će se i o važnosti kvalitetne radne snage kao ključnom faktoru uspjeha, kroz projekt Raise the Bar.  U petak navečer, publiku će zabavljati umaški sastav Febra s obradom hitova 50-ih i 60-ih godina. 

Mate Janković
Grupa Febra

U subotu u prijepodnevnim satima bit će predstavljen FoodTech Startup Competition –  natjecanje za startupove u prehrambenoj i ugostiteljskoj industriji. Na tragu održive budućnosti i pronalaska dugoročnih rješenja i odgovora u ovoj sve zahtjevnijoj branši, Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint agencija pokrenuli su natjecanje koje će okupiti startupove koji svojim radom daju doprinos u rješavanju izazova suvremene prehrambene i ugostiteljske scene.

Matija Babić predstavit će svoj životni projekt TasteAtlas, a na panelu “It’s all about freshness” powered by Kaufland govorit će se o važnosti svježine i kvalitete namirnica. Na show cookingu mladi chef Santiago Lastra pokazat će kako nastaje njegovo jelo „Mextlapique of turbot with British pipian.“ Šećer na kraju programa zasigurno će biti dva velika imena svjetske scene – Dabiz Munoz, najbolji svjetski kuhar 2021. godine, te Massimo Bottura, velikan gastronomije koji će svoje viđenje hrane i života ispričati u razgovoru s Hrvojem Petrićem. U zabavnom tonu nastavit će se i subota navečer, uz Funky disco party by Songkillers.

Songkillers

Na Weekend Food Festivalu sudjelovat će brojni izlagači iz svijeta vina i maslinovog ulja, a na Food courtu naći se ponešto za svakoga. Na istom dijelu, posjetiteljima će Gastro Stil prezentirati Josper, najbolji roštilj na svijet na kojem će vrhunske zalogaje spremiti brazilska chefica Janaina Rueda. Brazilski party upotpunit će ritmom sambe Tomo Ricov, direktor festivala, koji će se u ovog puta naći iza DJ pulta.

Janaina Rueda

Već bogati program upotpunit će brojni masterclassovi na kojima će se učiti o sourdough kruhu, vinima i uljima, čokoladi, kavi i ginu. Na masterclassu Best of Vinistra moći će se kušati najbolja vina ovogodišnjeg izdanja Vinistre koja se isti vikend održava u Poreču, a posebni masterclassovi poput „Croatian mixology“ i „Smoke and spirit of the mountains“ oduševit će i najzagriženije hedoniste. 

Gala večere

Mjesto više traži se i na gala večerama koje su organizirane u sklopu festivala, a na kojima će snage udružiti hrvatski i svjetski chefovi. Prvu večeru Best of Croatia za međunarodne goste festivala spremat će domaći chefovi Deni Srdoč, Tvrtko Šakota, Matija Bogdan, Hrvoje Kroflin, Danijel Đekić te domaćin Jeffrey Vella. 

Matija Bogdan

U petak će se održati dvije večere s tematikom Šuma i More, na kojima kuhaju Ana Roš, Santiago Lastra, Jeffrey Vella, Emanuele Scarello, Lorenzo Lai, Chiara Pavan, Marina Gaši, Joao Rodrigues, te pastry chefica Maša Salopek. Mjesta je ostalo još na vegetarijanskoj večeri Zeleno, na kojoj će kuhati Paul Ivić, Maksut Askar iz istanbulskog Neolokala te hrvatski chefovi Tvrtko Šakota i Deni Srdoč, dok će deserte pripremiti pastry chefica Tea Mamut. 

Tea Mamut

Više o programu, masterclassovima, gala večerima i ulaznicama za ovaj najukusniji vikend u godini potražite na www.weekendfoodfestival.com. Sve novosti možete pratiti i na Instagramu i Facebooku.

Učitati još
Zatvori