#WeLoveLocal recept: Šareni proljetni ručak kojim otvaramo sezonu roštiljanja

#WeLoveLocal recept: Šareni proljetni ručak
kojim otvaramo sezonu roštiljanja

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Anita Vukušić Crevar sa svojom kćeri Gitom (Mini Chef by Sport Educa).

Jako nas je razveselila dostava na vrata iz RougeMarina s divnim povrćem, krumpirom i mesom pa smo Mini Chef kuhinju odmah stavili u pogon. Na roštilju je uvijek sve tako ukusno, brzo pripremljeno i idealno za proljetne dane. Iskoristili smo lijepo sunčano vrijeme i upalili roštilj kako bi pripremili lungić narezan na medaljone. Nije samo meso namirnica koja je izvrsna na roštilju. Jeste li probali bundevu na žaru ili još bolje kombinaciju krumpira, mrkve i bundeve? 

Gita je oprala povrće, ogulila koru i izrezala na ploške i kockice. Djeca obožavaju pomagati u kuhinji, a na taj način puno nauče o namirnicama, razvijaju finu motoriku, a dokazano je da ono što pripreme sami tada i pojedu. Poželjno je djeci dopustiti da sami odaberu neku od namirnica pa je tako ovog puta Gita zatražila da uz jelo na roštilju napravimo salatu od baby špinata i rotkvica, a htjela bi i mladi luk.

PRIJEDLOG: Nastojte u pripremu obroka za djecu uključiti povrće različith boja (narandžasto, crveno, zeleno, ljubičasto…). Ukoliko se jelo koje pripremate sastoji od jedne vrste povrća, onda povrće različith boja upotrijebite za dekoraciju (na primjer, možete dodati malo narendane mrkve, rotkvice ili ljubičastog kupusa ili listiće baby špinata).

Namirnice za šareni proljetni ručak:

  • 400 g lungića
  • 300 g krumpira
  • 300 g bundeve
  • 300 g mrkve
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • Krupna sol
  • Ružmarin ili začin po želji

Povrće nakon pečenja na roštilju začinite s maslinovim uljem, krupnom soli i ružmarinom, a medaljone začinite prije stavljanja na grill.

Foto: Mini Chef by Sport Educa

Učitati još
Zatvori